18
Csak felnőtteknek A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot! Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves

Tarolt Európában a Gong Pálinkaház

Még csak két éve üzemel, mégis sorra zsebeli be a jelentős versenyek rangos díjait a deszki Gong Pálinkaház. Idén Magyarország legnagyobb pálinka- és párlatversenyéről a közönségdíjat hozta el Európa egyik legfontosabb párlatversenyén, az Ausztriában megrendezett Destillatán, a Magyar nemzetgyőztes pálinkaháznak kiáltották ki a deszki manufaktúrát.

 

Tarolt Európában a Gong Pálinkaház

A Gong pálinkaház Oroszlán utcai vendéglátó egysége az érmes párlatait is bemutatta.
Fotó: Karnok Csaba

Jelenleg 52-féle pálinkával büszkélkedhet a 2017 óta működő, deszki Gong Pálinkaház, mely most már Szeged névhasználati jogát is élvezheti pálinkái díszcsomagolásain. Persze ezért keményen megdolgozott az „Íz, illat, gyümölcs” szlogennel élő deszki manufaktúra, és büszke arra, hogy a hazai legnagyobb pálinka- és párlatversenyen, a Qintessence-n 2005 induló pálinkatétel közül a Fuji almapálinkájuk érdemelte ki a közönségdíjat.

Tarolt Európában a Gong Pálinkaház

Fotó: Karnok Csaba

Sikerük titka az a nagyfokú precizitás, ami a pálinkakészítésük egész folyamatát jellemzi.

– Nálunk csakis a főzés gépesített. Kézzel szedett, megfelelő hőmérsékleten szállított, kizárólag egészséges gyümölcsöt dolgozunk fel. Évi 10 ezer palack pálinkát állítunk elő: nem a mennyiségre, a minőségre törekszünk – magyarázza dr. Zámbó Judit üzletvezető, aki testvérével, dr. Zámbó Anita üzemvezetővel együtt szívügyének tekinti pálinkáikat.

– Üvegeinkbe csakis a minőségileg legjobb, tiszta középpárlat kerül, ugyanis az elő- és utópárlattal ellentétben illatában és ízében ez teszi a pálinka fogyasztását élménnyé. A hungarikumnak számító tüzes italt mindketten imádják, kitartó munkájuknak hála 2019-ben a Gong Pálinkaház bekerült az Európai desztillált szeszesital-előállítók 15 gyártó céget magába foglaló elitjébe.

Tarolt Európában a Gong Pálinkaház

Fotó: Karnok Csaba

A deszki manufaktúrában almatermésű, csonthéjas, szőlő-, törköly-, bogyós, vadontermő-, illetve különlegességnek számító pálinkák készülnek. Ilyen a szőlő, meggy, málna, alma, málna-szőlő házasítás gyümölcspálinka, ahol először külön-külön lefőzik a pálinkákat, majd hosszadalmas kísérletezés után úgy elegyítik a kétféle pálinkát, hogy egyik íz- és aromavilág se nyomja el a másikat. Egyedülálló termékük a sárgabarack rózsasziromágyon párlat, amely a rózsa illatát ötvözi a sárgabarack ízével.

A hölgyek szívesen illatoznak, vagyis szakszerűen kóstolgatják a pálinkáspoharakba kimért nemes italokat. Judit a málna-alma házasítást, az aszútörkölyt és a birspálinkát kedveli a legjobban. Anita a vilmoskörtéért, a chardonnay törkölyért és a Fuji almáért van leginkább oda.

Tarolt Európában a Gong Pálinkaház

Fotó: Karnok Csaba

A testvérek elmondták, Magyarországon csak egy főzdének sikerült eddig elérniük azt, amit a Gongnak, de az egy 17 éve működő pálinkaház. Így méltán büszkék rá, hogy ilyen rövid idő alatt máris szerepelnek Európa pálinka- és párlattérképén.

László Sándor tulajdonos több évtizedes pálinkafőző tudományát latba vetve irányítja a lelkes csapatot, akik finomságaikat az Oskola utcában kínálják.

S hogy drágák-e a pálinkáik? Összehasonlítva más égetett szeszekkel egyértelműen nem: a Gong a legnemesebb, prémium minőségű magyar alapanyagot használja fel, a gyümölcsöt. Például 300 kilogramm málnából náluk csupán 10 liter pálinka készül.

Elérhetőség:
Gong Station
Szeged, Oroszlán u. 1.
www.gongpalinka.hu

(X)

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
Győzött a Floratom kiskunFélegyházán
A kötelező győzelem megszerzése reményében állt asztalhoz a Floratom együttese a sereghajtó otthonában, ennek megfelelően is kezdte a találkozót: a Vitsek–Kószó duó koncentrált játékkal győzte le a Pengő–Korponai párost, majd Kószó magabiztos játékkal múlta felül Pengőt.
Hamarosan indul az Év párja 2019 fotópályázatunk!
Játsszatok velünk! Idén is útjára indítjuk Az év párja 2019 elnevezésű esküvői fotópályázatunkat, melynek győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak.
Egyre népszerűbb szakma az ingatlanos
Ebben a jó kereseti lehetőség is szerepet játszik.
Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén a rendőrök
274 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.
Vereséggel zárt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Elveszítette utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely ezúttal a német harmad­osztályban szereplő SV Meppennel játszott.
Nálunk maradnak a felhők és a nedves időjárás
Hétfőn borongós, párás, helyenként ködös időre ébredhetünk, néhol még szállingózhat a hó, majd napközben mindenhol megszűnik a csapadék, a déli-délkeleti tájak kivételével többfelé felszakadozhat kissé a felhőzet, és időnként a nap is kisüthet.