Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

A Baptista Szeretetszolgálat hosszú távon tervez szegedi középiskolájával

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Móra Ferenc Felnőttoktatási Középiskolája, mely jelenleg kizárólag felnőttoktatással foglalkozik, a 2018-2019-es tanévben két nappali rendszerű középiskolai osztályt is indít: egy gimnáziumi és egy rendészet- és közszolgálat profilú szakgimnáziumit.

Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója elmondta, az iskola szeptembertől még stabilabb háttérrel kezdheti meg működését, hiszen az eddigi bérleményből saját épületbe költözik, a Rigó utca 24/D-be. Az új osztályokhoz az intézmény fenntartója minden támogatást megad.
 
– Az iskola vezetése átgondolta, milyen irányban tudnak nyitni, mi pedig megteremtjük a feltételeket. Az intézmény az elmúlt 10 évben már jó hírnevet szerzett a városban, így hisszük, hogy a profilbővítéssel csak még jobb lesz.

Szabó Csaba elmondta, a középiskolában a pedagógusok a felnőttek oktatásában a személyes odafigyelésre törekedtek, ez a családiasság a nappali tagozatos diákok számára is nagy érték

– A szeretetszolgálat fenntartásában jó nevű gimnáziumok működnek már, akik segíthetnek a tantervfejlesztésben és a metodika kidolgozásában – tette hozzá. A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Móra Ferenc Felnőttoktatási Középiskolájába jelentkező fiatalok modern szemléletű oktatásban részesülnek. Jó példa erre az anyanyelvi önkéntesek foglalkoztatása az angol nyelvi oktatásban, illetve az is, hogy az iskola honlapján keresztül minden tárgyhoz digitális tananyagok érhetők el.

– Mi a tanítást hittel és szakértelemmel végezzük annak érdekében, hogy az intézmény több lehessen, mint iskola – fogalmazta meg a szervezet mottóját a fenntartó képviselője.
 
További információ: www.mffg.hu, www.facebook.com/baptistakozep/, Tel.: 62/549-095, 20/478-4819.
(X)
 


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutál Chili burger és óriási rántott hús érkezik a Monster Downtownba - Klasszikus ízek Monster-köntösbe csomagolva

Megújult és frissített étlappal várják a vendégeket a Belvárosi mozi melletti Monster Downtownban,… Tovább olvasom