Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A Jin és Jang egyensúlya - Medicenter - Kistelek

Az ötezer éves tradicionális kínai orvoslás a jin és a jang egyensúlyának helyreállításán alapszik.
Az ötezer éves tradicionális kínai orvoslás a jin és a jang egyensúlyának helyreállításán alapszik – mondja a régi kínai orvosdinasztia leszármazottja, dr. Luo Yong Sheng, aki huszonöt éve gyakorolja hivatását, tizenöt éve él Magyarországon és dr. Sipos Tibor, a szegedi MediCenter természetgyógyászati szakcsoportjának irányítója. Először tehát meg kell állapítani – pulzus-, arc- és nyelvdiagnosztika segítségével, hol bomlott meg az egyensúly a szervezetben, majd következik a terápia, mely helyreállítja a harmonikus energiaeloszlást.

TÜNET NÉLKÜL, DOHÁNYZÁSMENTESEN, LEFOGYVA

Nagyon sok, népbetegségnek tekinthető baj jól orvosolható a kínai medicina segítségével. Ilyen például a mozgásszervi megbetegedések sora, dohányzás, alkoholizmus, elhízás. Az akupunktúrás kúra évekre tünetmentessé teheti a mozgásszervi betegségben, avagy szenvedélybetegséggel küzdő betegeket.

Komoly és látható eredményei vannak a túlsúllyal küszködő páciensek akupunktúrás, akupresszúrás kezelésének, mely a testsúlycsökkentés egyik hatékony kínai módszere.

Medicenter Kisteleken

De maradva a nagyon sok embert érintő problémáknál – az anyagcsere-betegségeken át a stressztől a különféle allergiákig ugyancsak kimagasló hatás érhető el a tradicionális kínai gyógyászat alkalmazásával. Egyébként pedig a különféle fájdalmak sokszor nem is annak a testrésznek a betegségét jelzik, ahol a fájdalom jelentkezik, hanem egészen máshol lévő gondra utalnak. Megtörténik: a beteg fejfájással fordul a kínai orvoshoz, és a pulzusdiagnosztika azt mutatja, hogy a máj területén bomlott meg a jin-jang egyensúlya. Ezután a májat kezeli akupunktúrával az orvos, mire elmúlik a fejfájás. A példákat lehetne sorolni tovább.

ELTOLJA AZ ENERGIÁKAT, ÉRDEKES, HATÉKONY

A jin és jang egyensúlyban tartása áthatja a kínai mindennapokat is, a kínai ember az európainál sokkal tudatosabban törekszik a megelőzésre, mégpedig egész életmódjával. Így például a táplálkozás területén is igyekszik a jin-jang összhangot megteremteni – vannak "jang ételek", például általában a sütéssel készültek, és léteznek "jin ételek", a főzéssel, párolással létrejövők. A marhahús jang, a sertés jin. A sült marhahús tehát "nagyon jang", a párolt sertéshús ehhez képest "nagyon jin". Az egyoldalú táplálkozás eltolja az energiákat valamelyik irányba, és ez betegség kialakuláshoz vezet.

Medicenter Kisteleken

A testmozgással szintén a jin-jang egyensúlyt igyekeznek megőrizni a kínaiak, a speciális kínai mozgástechnikák, így a tai-csi, a kung-fu, a speciális mozgássorok segítségével helyreállítják az egyensúlyt. A lakókörnyezet berendezése a feng-sui elveinek figyelembevételével szintén az energia szabad áramlását biztosítja, elősegítve a szervezet jin-jang egyensúlyának megőrzését is. Mindezek sikerességét mutatja: Kínában nagyon gyakori a nyolcvan-, kilencvenéves, egészséges ember.

KELET, NYUGAT, TRADICIONÁLIS, KORSZERŰ

S mit szól a tradicionális kínai orvosláshoz a nyugati tudomány? Eddig még nem sikerült hatásmechanizmusát pontosan kiderítenie, de elismeri, hogy hatásos. Ma már Európában is elfogadják ezt a gyógyítási módszert, és, akár Kínában, itt is van rá példa: a kétféle módszer képviselői egymás mellett dolgoznak.

SZEGED MELLETT MÁR KISTELEKEN IS

A Sipos doktor irányításával működő természetgyógyászati szakcsoport a szegedi MediCenter Szakorvosi Intézet mellett a Kisteleki Gyógyító Intézetben is megkezdte gyógyító tevékenységét. Rendelési időben, bejelentkezés alapján várjuk pácienseinket.

MediCenter Szakorvosi Intézet
6722 Szeged, Petőfi S. sgt. 39.
Tel.: +36-62/558-888
E-mail: medicenter@mediteam.hu

Szerapisz Kisteleki Gyógyító Intézet
6760 Kistelek, Kossuth utca 19.
Tel.: +36-62/258-377
E-mail: titkarsag@szerapisz.hu

(x)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéttól FONTANA Credit Örökbefogadási Program a Vadasparkban

Szeged - Múlt héten beszámoltunk a Szegedi Vadaspark április 5-én, húsvéthétfőn induló akciójáról,… Tovább olvasom