Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A visszeresség kezelésének új lehetőségei

Hazánkban a felnőtt lakosság 30-40%-át érinti a visszérbetegség. A hagyományos műtéti eljárás hosszú felépüléssel és magas kiújulási kockázattal jár, azonban a VeinStream Klinikán alkalmazott lézeres, rádiófrekvenciás és ragasztásos eljárás sokkal kedvezőbb megoldást biztosít.
 

Nem lehet eleget hangsúlyozni: a túlsúly, az álló foglalkozás, a mozgásszegény életmód a véráramlás irányát megfordítva növeli a nyomást, kitágítja, kanyargóssá teszi a felszínes vénákat. Az így kialakuló visszeresség önmagában még nem biztos, hogy panaszokat okoz, hiszen a vénás áramlás döntő része a mélyvénákon keresztül zajlik. A pangó vér azonban előbb-utóbb szövődményekhez vezethet.

Lábdagadás, trombózis, tüdőembólia

Sokaknak ismerős az estére jelentkező, nehéz, vagy „nyugtalan" láb érzés, lábdagadás főleg bokatájékon. Sokszor az éjszakai lábikragörcs hátterében is visszeresség áll. Szövődményként a bőr barnás elszíneződése, ekzemás kiütések, a felszínes vénák gyulladása, pirosas, fájdalmas kötegek formájában, illetve súlyosabb esetben lábszárfekély, vérzés, vagy a mélyvénák elzáródása, trombózisa léphet fel. Ez tüdőembóliához is vezethet.
A panaszokat nem okozó visszerességgel is foglalkozni kell: rugalmas harisnya használat, a trombózisrizikót fokozó helyzetek kerülése és rendszeres testmozgás szükséges. Panaszok esetén visszérkrém, rugalmas gyógyharisnya, illetve gyógyszer szedés segíthet.

A visszeresség gyógyítása

A már kialakult visszerességet csak műtéttel lehet meggyógyítani. Pontos, előzetes feltérképezés nélkül, a láthatóan kórosan tágult visszereket számos kisebb-nagyobb vágásból, szúrásból eltávolítani, a fő visszértörzset teljes egészében kitépni, előbb-utóbb a múlté kell, hogy legyen.
Az új módszerekkel nem kell a tágult fő visszeret kihúzni, nagyobb vágások révén eltávolítani, illetve hosszú utókezelést, munkából való kiesést vállalni. A katéteres megoldások, rádiófrekvenciás, lézeres, ragasztásos technikák csak ambuláns beavatkozást igényelnek, gyors felépüléssel, kisebb kiújulási eséllyel. Mindemellett a bosszantó seprűvéna tágulatoktól is meg lehet szabadulni az új, fagyasztásos lézeres, injekciós kezeléssel.
A rádiófrekvenciás, lézeres és ragasztásos technikák merőben különböznek a hagyományos visszérműtéttől. A beavatkozást előzetes, részletes ultrahangos feltérképezés előzi meg. Így pontosan meghatározható a visszerességet kiváltó valamennyi ok, ezáltal korrekt ellátás válik lehetővé. Az összes új eljárásnál folyamatos ultrahang kontroll mellett katéterrel, kis szúrásokból történik a műtét, a kóros fővisszértörzs lezárásával és a kisebb oldalágak eltüntetésével.

Az új eljárások előnyei

Az ambuláns lézeres, rádiófrekvenciás műtét helyi érzéstelenítést, éber bódítást, esetleg rövid altatást és néhány napos lábadozást igényel. A legújabb, ragasztásos eljáráshoz még érzéstelenítés sem kell, a műtét után a korábbi életvitel azonnal folytatható.

A VeinStream klinika a legmodernebb eszközökkel rendelkezik, munkatársai a legnagyobb ilyen jellegű tapasztalatokkal bíró magyar érsebészek. A Zóna Ultrahang - a visszérrendszert láthatóvá tevő infravörös VeinWiever eszköz - az alapfeltétele ezeknek a technikáknak, valamint a ClearVein lézeres seprűvéna kezelésnek.

A biztonságot, felkészültséget, high tech eljárást garantáló orvoscsoport több, mint hat éve végez endovénás, lézeres rádiofrekvenciás (ClosureFast, F Care) műtéteket és az országban elsők között, a ragasztásos VenaSeal technikát is alkalmazza.
 
Elérhetőségek:
Szeged, Tábor u. 6/B
Bejelentkezés:
(tköznap 16–18 óra között):
+36-70/775-874
www.ersebesz.info
(x)
 


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trendin az iskolapadban

Trendin az iskolapadban
Mintha még csak most került volna fel a táblákra a VAKÁCIÓ! szó, máris eljött a szeptember elseje.… Tovább olvasom