Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Adó 1+1% felajánlás: adóbevalláskor segítsen Ön is - mutatjuk, hogy hogyan!

Segítsen a Civileknek! Adóbevalláskor vagy május 20-ig alapítványok, egyesületek számítanak személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlására! Segítse jótékony gyermekmentők, állatvédő-állatmenhely alapítvány, kívánságteljesítő csapat, bohócdoktorok tevékenységét! Sok kicsi sokra megy! Ha adóbevalláskor nem ajánlotta fel, ügyfélkapun vagy papíralapon is egyszerűen, néhány perc alatt rendelkezhet 1 százalékáról.
Kinek segítsen? Alapítványok, egyesületek:
 
Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06
Daganatos és egyéb súlyos betegséggel küszködő gyermekek életét teszi könnyebbé a közhasznú alapítvány sterilszoba-támogató programja. Évente tízezernél több alkalommal segít a civilek önkéntes csapata ruha-, cipőadománnyal rászoruló családokat, gyermekeket. A mesedoktor kórházi jótékonykodás évek óta támogatja az egészségügyi intézmények tárgyi feltételeit. Az egész éves jótékonykodást támogassa szja 1 százalékkal, köszönjük!
Weboldal: www.sterilszoba.hu és www.centerke.hu és www.matrixalapitvany.hu és www.mesedoktor.hu
Csatlakozzon: www.facebook.com/matrix.alapitvany
 
1 százalék felajánlás

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06
Állatmenhely-támogatás, kutyák, macskák mentése. Az állatvédő egyesület 1999 óta több ezer állat megmentésében vett részt. Az állatvédelem mellett az egyesület állatotthonok támogatását, állatmenhelyek működését is segíti. A szervezet oktató, szemléletformáló programokat folytat a felelős állattartás érdekében. Segítsen Ön is 1 százalékkal az állatok megmentésében, köszönjük!
Weboldal: www.ebangyal.hu és www.állatvédő.hu és www.orpheus.hu
Csatlakozzon: www.facebook.com/AnimalPolice
 
1 százalék állatmenhely

Angyali.hu Alapítvány
Adószám: 18516995-1-06
Beteg gyermekek, súlyos élethelyzetbe került családok számára folytat az alapítvány kívánságteljesítő programot. Élmények és értékek teremtésével teszi könnyebben elviselhetővé a sok esetben felfoghatatlan és fájdalmas állapotokat. Az alapítvány egész évben szociális-támogató tevékenységet folytat, adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is, köszönjük!  
Weboldal: www.angyali.hu
Csatlakozzon: www.facebook.com/angyali.hu
 
1 százalék gyermekek

Karitáció Alapítvány
Adószám: 19560540-1-06
Tevékenységek: a közhasznú alapítvány 2008 óta nagy sikerrel működteti a kórházi gyógyítást segítő bohócdoktor programot. A jókedvre derítés mellett komoly egészségügyet támogató programokat is működtet a csapat. Az alapítvány mindezeken felül egész évben szociális segítő jelleggel gyermekeket és családokat is támogat. Az adó 1% felajánlása fontos segítség!
Weboldal: www.karitacio.hu és www.bohocdoki.hu
Csatlakozzon: www.facebook.com/Bohocdoktorok
 
1 százalék bohócdoktorok

Szegedi Invazív Kardiológiai Közhasznú Alapítvány
Adószáma: 18477467-1-06
Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával segítse munkánkat!
A Szegedi Tudományegyetem Szívkatéteres Laboratóriumának és Invazív Kardiológiai Osztályának műszerbeszerzését, tudományos és továbbképző munkáját támogatja.

Hasznos ismeretek az szja 1+1% kapcsán a www.bevallom.hu oldalon!
 
Adó 1 százalék rendelkező nyilatkozat nyomtatása innen:
www.ado.zug.hu/_ado1/adoegyszazalek_nyilatkozat.pdf
 
Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?
 
Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Az adó 1 százalékot legkésőbb május 22-ig, az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti. Adóbevalláskor vagy utána május közepéig úgy segíthet alapítványt, egyesületet, hogy az önnek nem kerül semmibe sem.
 
Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált alapítványnak vagy egyesületnek, további adó 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a kiemelt előirányzatnak (2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak).
 
Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el:
www.angyali.hu/ado1szazalek-alapitvany-egyesulet-felajanlas
 
Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el:
www.egyhaziegyszazalek.blog.hu
 
Az 1 százalékos rendelkezés benyújtására május 22-ig van lehetőség, ez a határidő jogvesztő, elmulasztása igazolási kérelemmel sem menthető ki.
 
Az adó 1 százalékról rendelkező nyilatkozat benyújtható:
– a személyijövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) leadható az adó 1 százalékos nyilatkozat,
– e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton lehet rendelkezni az adó 1 százalékról,
– munkáltatói adómegállapítás esetén május 10-ig az 1 százalékról rendelkező nyilatkozat lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!),
– a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz is leadható az adó 1 nyilatkozat
* az EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban),
* az EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).
 
Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti. Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.
 
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az adó 1 százalékos rendelkező nyilatkozaton jelezheti hozzájárulását ahhoz, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező 1 százalékos nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes adó 1 százalékos rendelkezésnek.
 
Ajánlott weboldalak adó 1% kapcsán:
www.ado.zug.hu – alapítványok, egyesületek ismertetőivel,
www.adó.hu – minden, amit tudni érdemes az adó 1 százalék felajánlásról
 
 Adó 1% felajánlását segítő, ismertető videók:
 
Kutya, macska, menhely, állatvédő adó 1 támogatás

 
Gyermekmentés, segítő alapítvány szja 1 százalék támogatás

 
Bohócdoktorok, gyermekvédelem, jótékonyság 1 százalékos felajánlás

 
Gyermekvédelem, jótékonysági támogatások, adományosztás

(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lazactól a marhapörköltig minden igényt kielégítenek

Lazactól a marhapörköltig minden igényt kielégítenek
A2: kávézó és bulihelyszín egyben

Eredményes év áll a másfél évvel ezelőtt a szegedi Dáni… Tovább olvasom