fogpótlás

2020.02.04. 08:00

All on six: teljes fogsor napokon belül

Akár 30-35 évig is kiszolgálhatja tulajdonosát az all on six technológiával készült, szinte azonnal használható fogimplantáció. A módszer szegedi specialistája, dr. Görög Gábor szerint minimális kockázat mellett kiemelkedően magas siker érhető el.

A GG Dent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa több mint 5 éve dolgozik ezzel a népszerű technológiával, melyet az országban csupán néhány helyen alkalmaznak. Csak az elmúlt öt évben Szegeden nagyjából 70-80, Budapesten 100-150 all on six esetet vitt véghez. És a visszajelzések nagyon jók.

A hagyományos fogimplantációval szemben e technológia lényege az azonnali fogpótlás: a fogeltávolítást követően az implantátumok műtét útján rögtön az állkapocscsontba kerülnek, majd néhány nap múlva ideiglenes, a beépített csavarokra rögzített, fix fogpótlást kap a páciens. Nincs hetekig tartó bujkálás a külvilág elől, nincs száj elé tartott kéz beszéd közben. A páciens ismét magabiztosan mosolyoghat és folytathatja korábbi életvitelét.

 

– A csendes, nyugodt körülmények között lezajló, nagyjából egyórás beavatkozás fájdalommentes, maximum a saját, de alaptalan félelmével kell megküzdenie a betegnek – magyarázza dr. Görög Gábor, hangsúlyozva, a műtét utáni kritikus időszakban, vagyis az első 3-4 hónapban a pépes, rágásmentes étrend az ajánlott, hiszen a csontszövet és a lágyrész így sokkal gyorsabban gyógyul.

Az állandó, végleges műanyag fogsor a gyógyulási idő végén, 4-6 hónap múlva kerül a helyére, egyszerű felcsavarozással. Helyes használat mellett akár 30-35 évig is megkönnyíti viselője életét. A beavatkozás után a páciens részletes tájékoztatást kap a pótlás megfelelő tisztításáról.

Évente egyszeri kontroll, napi rendszerességgel használt fogselyem és a fogmosás alapfeltétele a fix fogpótlás hosszú élettartamának.

Attól nem kell tartani, hogy a fogak hamar elsárgulnak. A fix rögzítésnek hála, nem fognak leesni, lötyögni sem. Mivel a fogakat csavarokkal rögzítik az állcsonthoz, a pótlás bármikor lecsavarozható, és javítás után órákon belül ismét használható. Az apró csavarok körülbelül kétévente elfáradnak, ezért cserélni kell őket – minimális beavatkozás és költségek mellett.

Fontos, hogy a páciens ne várjon az utolsó pillanatig a beavatkozással. A csontsorvadás bár egy állandó folyamat, mindenkinél más intenzitású. Így előfordulhat, hogy egy előrehaladott csontsorvadásnál vagy állcsontgyulladásnál a beavatkozás kivitelezhetetlenné válik.

– Amennyiben az all on six technológia különböző betegségek miatt nem alkalmazható, például súlyos cukorbetegség esetén, más megoldást kínálunk a betegnek – de mindenkin tudunk segíteni – fogalmaz dr. Görög Gábor.

Ingyenes tanácsadással és állapotfelméréssel, majd előzetes nagy felbontású fogászati CT-vel állapítható meg, hogy kivitelezhető-e az akár 1-2 óra alatt elkészülő fogsor. Dr. Görög Gábor szerint az all on six technológián belül is rendszeresen jelennek meg új ágazatok, amelyeket érdemes kipróbálni, hiszen minden ember más szájüregi adottságokkal rendelkezik.

GGDENT FOGÁSZATI ÉS IMPLANTÁCIÓS KÖZPONT

6726 Szeged Szent-Györgyi Albert u. 45.

+36-30/447-43-43

 

(x)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában