Karrier

2019.10.01. 12:52

Állásbörzén a ContiTech Szeged

Légy Te is csapatunk tagja! – ezzel a felhívással indult a Continental a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjére, ahol több száz érdeklődő látogatott el a ContiTech Szeged standjához.

A még tanulmányaikat folytató hallgatók számára több lehetőséget is kínált a vállalat gyakornoki programjai közül, a szoftverfejlesztéstől egészen a gazdasági pozíciókig. Az érdeklődőkkel lehetőség nyílt beszélgetni a cégnél lévő karrier lehetőségekről, változatos gyakornoki programokról és a tanulás fontosságáról.

Ahhoz, hogy a jövő szakembereinek igényeit fel tudja mérni a cég, egy kérdőív segítségével megkérdezték a fiatalokat, mi lenne az, ami motiválná őket a munkakeresésben, elhelyezkedésben, mitől vonzó egy munkahely.

A diagramon látható, hogy a fiatalok elsősorban a szaktudást és nyelvismeretet tartják a legfontosabbnak ahhoz, hogy valaki jó állást tudjon találni. Emellett a folyamatos tanulás és magabiztosság is kiemelt szerepet játszik a fiataloknál.

Arra vonatkozóan, hogy mivel lehet őket motiválni, a fizetés mellett fontosnak tartották a szakmai előrelépési lehetőséget, képzéseket, valamint a jó csapatot.

A megkérdezettek közel 40%-a szerint egy vonzó munkahelyen a versenyképes jövedelem mellett jelen van a rugalmas munkaidő és szakmai fejlődés lehetősége.

A Continental ContiTech Szeged a karrierlehetőségek ismertetése mellett termékeit is bemutatta, hiszen nagyon kevesen tudják, hogy a Continental gumiabroncsai mellett több üzletágban is jelen van. Az érdeklődők közelebbről megismerkedhettek a tömlő és heveder termékekkel, informálódtak a gumikeverék előállításáról, emellett lehetőségük volt a szakmai kérdéseik megvitatására is.

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt több, mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődött el.

Legyen Ön is a Continental munkatársa, tekintse meg a cégnél lévő nyitott pozíciókat!

www.continental-jobs.com

www.facebook.com/ContinentalHungary

www.continental.com

(X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában