Hallgassa élőben!

Állatorvostudományi Egyetem – a leghangulatosabb campus Budapesten

A 234. tanévét megkezdő Egyetem Európa egyik legrégebbi állatorvosképző intézménye ahol az állatorvos-doktorok képzése három nyelven (magyar, angol, német) folyik. 2020-tól a modellt váltó egyetemek közé kerültünk, így a Marek József Alapítvány fenntartásában működünk tovább.

Évente 120 államilag támogatott magyar hallgató nyer felvételt osztatlan állatorvos-képzésre. A világ közel 54 országából érkező hallgatók száma meghaladja a magyarokét és számos külföldi egyetemmel állunk kapcsolatban. A gyakorlat orientált oktatás az igényes klinikai képzés alapját teremti meg. A hallgatók kb. 50%-a kapcsolódik be a Tudományos Diákkör munkájába, a Doktori Iskolánk keretei közt a szakterületi PhD fokozat megszerzése történik. Állatorvosképzésünket az Európai Állatorvosképző Intézmények Szövetsége teljes körűen akkreditálta, ezáltal az állatorvos doktor oklevelet a világ minden országában elismerik.

2021 szeptemberétől az Állatorvostudományi Egyetem a Marek József Alapítvány kuratóriuma által finanszírozott Marek József Ösztöndíjat hirdet meg a haszonállat-gyógyászat és az élelmiszerlánc-biztonság iránt érdeklődő, elhivatott, a későbbiekben e szakterületeken dolgozni szándékozó, és önköltséges képzésre jelentkező hallgatók számára. A Marek József Ösztöndíjat azok nyerhetik el, akik az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos szakának önköltséges képzési formájára felvételt nyertek, legalább 400 felvételi ponttal rendelkeznek és a szóbeli szakmai beszélgetésen megfeleltek. A szóbeli szakmai beszélgetésre augusztus első hetében kerül sor az Állatorvostudományi Egyetemen. További információk: https://univet.hu/hu/felveteli/

Biológia BSc képzésünk során az elméleti és gyakorlati szakismeretek elsajátítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a témavezető segítségével végzett kutatómunkára. A kis létszámmal folyó képzésünk lehetővé teszi, hogy a hallgatóknak egyéni iránymutatást adjunk, és így megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő szakdolgozati témát. A BSc diploma megszerzése után hallgatóink jellemzően biológus MSc képzésben tanulnak tovább az Egyetemen vagy más hazai ill. külföldi mesterképzésben, de szakismereteik révén a munkaerőpiacon is megállják helyüket.

Biológus mesterképzésünk során hallgatóinknak lehetőségük van elmélyedni a biológia változatos részterületeiben. A különböző diplomamunka műhelyekben történő tapasztalatszerzés és módszertani felkészülés elősegíti hallgatóink jövőbeni elhelyezkedését. Célunk a posztgraduális továbbtanulást lehetővé tevő széles körű ismeretek átadása. Tapasztalataink szerint hallgatóink nagy arányban tanulnak tovább különböző doktori iskolákban itthon és külföldön, illetve helyezkednek el állami vagy vállalati kutatóhelyeken, biológiai szakismereteket igénylő vállalkozásokban, vagy például a közigazgatás, illetve a természetvédelem területén.

Nagy hangsúlyt fektetünk hagyományaink ápolására, egymás megismerésére, ebben a Hallgatói Önkormányzatnak nagy szerepe van, színes programokra invitálják társaikat, amelyeken az idegen nyelvű hallgatókkal együtt nemcsak egymás kultúráját ismerhetik meg, de sokszor életre szóló barátságok is köttetnek.

(PR-cikk)

Javultak a rendőrségi statisztikai adatok
Jelentősen csökkent például a közúti balesetekben elhunytak, az autólopások, betörések, rablások száma, de célpontok lettek az idős emberek.
Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra
A külügyminiszter és a belügyminiszter közös rendeletben határozta meg, mely országokból lehet üzleti célból korlátozás nélkül belépni hazánkba.
Hatalmas fényjelenség kíséretében meteor csapódott be Nagy-Britannia felett
A felvételek szerint a kőzet 48 ezer kilométer per órás sebességgel haladt és a Mars és a Jupiter között haladhatott.
Egyetlen dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is nagyon hatékony a megbetegedés megelőzésében
Az oltások hatékonysága most már egyértelműen látszik a meredeken csökkenő nagy-britanniai megbetegedési és halálozási adatokban.
A hét ingatlana: “meghökkentő megoldások” Szegedről!
Az 5 különálló apartmanból álló eladó ház a maga 163 nm-vel és egyedi.
Húha! Kisebb bikinit keresve sem találhatott volna Kim Basinger lánya
Alig tartja meg a melleit.