Cascót akarok, cascót akarok kötni!

Ugye, nem az ön kocsiját roppantotta össze a nagy szegedi szélvihar? Most, hogy a klímaváltozás kellemetlen hatásait testközelből érezhetjük, ideje elgondolkodni, hogyan biztosítsuk alaposan vagyontárgyainkat, például az autónkat! Akár a jég verte szét a kocsiját, akár ellopták vagy megrongálták, utólag már hiába sopánkodik, milyen jó lett volna, ha… A casco az autó életbiztosítása.

 

Emlékszik az autótulajdonosra a régi reklámból, aki még álmából felébresztve is azt kiabálta, hogy cascót akar kötni? Nem csoda, hogy manapság is egyre többen ébrednek ezzel a gondolattal. Az autó sokszor roppant értékes vagyontárgynak számít, amelyben gyakran keletkezik nagy összegű kár – akár néhány perc vagy másodperc alatt is. A meglévő kötelező felelősségbiztosításba nem szabad belekényelmesedni, pláne, ha hitel is van az új kocsin! Mivel többek között a váratlanul érkező jégesőre, viharkárokra, tehát az elemi károkra nyújt megoldást, a nagy kockázat miatt a casco fontos biztosításnak számít. Úgyis mondhatnánk, hogy a casco az autó életbiztosítása. Ezzel a zsebben nem kell aggódni, miből fizetjük ki a karosszérialakatost vagy miből pótoljuk a fa alatt betört szélvédőt.

A casco nemcsak a lopás és a természeti elemek okozta károkat fedezi, hanem a saját magunk által a saját gépjárművünkben okozott károk ellen is véd.

Gondoljunk csak arra, hogy véletlenül meghúzzuk a kocsi oldalát tolatás közben, vagy a garázsajtó nekicsapódik az autónak, nekimegyünk egy másik járműnek, egy fának vagy villanyoszlopnak, és a karosszériában jelentős kár keletkezik. A saját gépjárművünkben keletkező, magunk okozta károkra a kötelező felelősségbiztosítás nem fizet, a casco viszont igen!

A casco nagy előnye a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással szemben óriási: míg a kgfb alapvetően az autó korához képest fizeti a javítást, a casco avulásmentes térítést is garantálhat: például hiába 10 éves az autó, amelybe új alkatrész kell, a biztosító a vadiúj alkatrész árát fizeti.

Ha „csak” részkár keletkezik az autóban, például felfeszítik a zárat, letörik a külső visszapillantót, ellopják belőle az értékes audioberendezést vagy pótkereket, a biztosító akkor is állja az önrész feletti cechet.

Az, hogy mennyi cascót kell fizetni, összetett kérdés. Befolyásolja például a vállalt önrész mértéke, az autó értéke és típusa, a használt üzemanyag, a kilowatt, sőt, még az autó tulajdonosának életkora is. Ezen kívül még több tényező is számíthat, ezt minden biztosító saját maga határozza meg.

A jól megválasztott casco tehát óriási biztonságot ad a gépjármű-tulajdonosoknak. Persze ehhez szakmai segítség is kell. Kössön cascót olyan alkuszcégen keresztül, amelyiknél biztosítása mellé szakértelmet, biztonságot, pontosságot, egyéni igényeihez igazított ügyintézést is kap! Az Elsőbiztosítás Kft. valamennyi biztosítótársaság ajánlatát elemzi, és az ügyfelei igényeihez leginkább alkalmazkodó biztosítást ajánlja ki és köti meg számukra. Ezért a szolgáltatásért nem kell külön díjat fizetni vagy bármilyen más költséggel számolni, mert ez minden esetben ingyenes. A cég segít a kárbejelentésben és a kárügyintézésben is, amely szolgáltatások szintén ingyenesek ügyfelei számára.

 

(X)

Hozzászólások

SZPONZORÁLT TARTALOM
Újra akcióban Kajla: az országjáró vizsla természetjárásra hívja a családokat
Konténereket kaptak a szemetelő honvédi lakosok
Érezhetően kevesebb az illegális hulladéklerakó hely a makói Honvéd városrészben, ahol egy hete az önkormányzat gyűjtőkonténereket helyezett ki, illetve közmunkásokat küldött a szemét összeszedésére.
Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben
Elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi férfit.
ÚtON: Baleset az Etelka soron és a Roosevelt téren
A legfrissebb közlekedési információk.
Kétszer erősebb lehet az újabb hullám Nagy-Britanniában
A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába.
Házakat épít és varrógépeket szerel a deszki Balázs Julianna
Nem túl nőies szakmákat választott magának Balázs Julianna, ezt már akkor mondtuk, amikor még csak a varrógépszerelői állásáról tudtunk.
A körforgásos gazdaság köré épül idén a Budapest Design Week
A tematika idén a Tartsd körforgásban! mottó köré épül.