PR cikk

2021.10.06. 08:00

Családbarát munkahely lett a Continental szegedi gyára

delmagyar.hu

 

A Continental szegedi gyárában évtizedek óta folyamatosan fókuszban van a munkavállalók elégedettségének növelése és támogatása. A vállalatnál lehetőség van részmunkaidős foglalkoztatásra, illetve meghatározott esetekben a munkavállaló kérését figyelembe vevő műszakbeosztásra. A cég nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre, anyagilag is támogatja a munkavállalóit a nehéz élethelyzetekben, több lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, közösségépítésre is (családi nap, Mikulás-ünnepség, közös sportesemények). Munkatársai állandó kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, továbbá gyermekszületési, iskolakezdési támogatást nyújtanak a családoknak. Mindezek mellett a munkavállalók egészségmegőrzését is támogatják, ennek keretében rendszeres ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít a munkatársak részére. Ezek alapján nyújtotta be pályázatát a vállalat a Családbarát Munkahely elismerésért.

A beadott pályázatot több témakörben is auditálták, melyeknek része a foglalkoztatás módja, a juttatások és szolgáltatások köre, a közösségépítés, az egészségmegőrzés támogatását szolgáló intézkedések megléte, továbbá a kapcsolódó vállalati szabályzatok is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Családbarát Országos Nonprofit Közhasznú Kft. nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A rendszert fokozatosan építik fel, egyelőre a bronz fokozatot hirdették meg, amelyre a szegedi vállalat Munkahely kategóriában nyújtotta be pályázatát. A pályázat beadását követően helyszíni auditot is tartottak, ezt követően pedig szakmai bizottság hozta meg a döntést.

A bronz fokozat elnyerését követően a szegedi Continental célja, hogy családfókuszú intézkedéseit tovább bővítse, és ezzel növelje a munkaerőt megtartó és munkaerőt vonzó képességét.

A Continental Magyarországon

A Continental technológiai vállalat Magyarországon egy mesterséges intelligencia és egy fejlesztőközponttal, a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó járműdinamikai tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs-kereskedelmi és logisztikai központtal van jelen, összesen több mint 8000 munkatársat foglalkoztat.

A Continental folyamatosan és nagymértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer termékek fejlesztésével, gyártásával és szállításával.

Magyarországon a Continental csoport négy üzleti területen van jelen. Az Önvezető Mobilitás és Biztonság (AMS), a Járműhálózat és Információ (VNI), a gumiabroncs, az ipari megoldásokat szállító ContiTech hazai vállalatai fejlesztési, gyártási és kereskedelmi tevékenységet folytatnak Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.

A Continental cégcsoport 2021-ben ünnepli a 150 éves évfordulóját.

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában