Decemberig ajándék látásellenőrzések a Domján Optikában!

Hogy mindenki hazaérjen!

 

Fotó: police.hu

Október a Látás Hónapja, de talán kevesebben tudják, hogy november is egy fontos hónap a látásellenőrzések tekintetében. 2012 óta minden évben novemberben és decemberben zajlik a Látni és Látszani kampány, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága indít partnereivel, többek között a Magyar Látszerész Szövetséggel. A kampány az autóvezetők figyelmét hívja fel a megváltozott út- és látási viszonyokra, és ingyenes ellenőrzésekkel, szaktanácsadással segít felkészülni az őszi-téli hónapok nehézségeire. A cél JÓL LÁTNI ÉS JÓL LÁTSZANI! A szervezők a társadalmi felelősségvállalásra hívják fel a figyelmet, miszerint a közlekedésbiztonság közös ügyünk, és erőfeszítésünk csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője elismeri.

Az Európai Unió célja hosszú évek óta, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentse a közlekedési balesetben elhunytak számát. Hiszen a baleseti statisztikák számai mögött emberek, családok állnak! Magyarországon 2015 óta kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó közúti balesetek száma, azonban jó hír, hogy a halálos és súlyos balesetek száma kis mértékben mérséklődött. Az ORFK és az akcióban részt vevő cégek, szervezetek, vállalkozások a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásával, a szakmai és a társadalmi összefogás erejében bízva hirdették meg idén is a Látni és Látszani 2020 országos baleset-megelőző kampányt. Ennek keretében a regisztrált optikai szaküzletek díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

Domján Ilona, a Domján Optika tulajdonosa elmondta, mint ahogyan a külvilágból érkező információk közel 90 százaléka a szemünkön keresztül érkezik hozzánk, úgy az autóvezetéshez szükséges döntések és mozdulatok 90 százaléka is a látásunktól függ. A jó látás feltételezi, hogy egyidejűleg lássunk jól távolra, közelre és oldalirányba is. Az őszi-téli hónapokban megváltoznak a vezetés külső tényezői, gondoljunk a szürkületre, sötétségre, a ködös, esős időjárásra, a jeges utakra. Ezek a megváltozott út- és látásviszonyok negatívan befolyásolják látásunkat, és főként érzékelésünket, reakcióinkat. Hiszen nem is elsősorban az a fontos, hogy az autóvezető hogyan lát, hanem hogy hogyan reagál a körülményekre. Ebben az időszakban sokkal megerőltetőbb a látás, a kontrasztérzékenység szerepe kiemelt, csakúgy, mint a térlátás, mozgásérzékelés, mélységlátás. Ezért fontos a látásellenőrzés, még ha azt is érezzük, hogy jól látunk. A vizsgálatkor megállapítható, hogy a szem rendelkezik-e a tiszta éleslátás képességével, vagy valamilyen korrekcióra van szükség. Erről igazolólapot állít ki az optika, és természetesen igény esetén az autóvezetőket ellátja a megfelelő korrekcióval. A különböző látásproblémák kialakulása lassú folyamat, amely nem érzékelhető a napi életritmusban, de a rendszeres látásellenőrzés időben kimutatja az esetleges elváltozásokat. Legyen biztonságban az utakon, éljen a lehetőséggel, vegyen részt az ajándék látásellenőrzésen! Az optika kollégái a hét minden napján elérhetőek, fogadják a pácienseket. Időpontfoglalás: 06-70/639-5210.

Domján Optika 6600 Szentes, Kossuth tér 4. (A gyógyszertárral szemben)

(x)

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra
szponzorált tartalom
Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!
Élesedett a helyzet Gulácsiék csoportjában, továbbjutott a Dortmund
A legutóbb döntős Paris Saint-Germain idegenben 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.
Nem sikerült a bravúr, legyőzte a Fradit a Barcelona
Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte szerdán a Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G csoportot.
Megkezdődhet az új magyar-orosz gázszállítási szerződés tárgyalása
A két ország közti jelenleg még hatályos hosszú távú gázszállítási megállapodás jövő októberben lejár.
„Úgy nézel rám, hogy egyszerűen elolvadok tőle!”: Stohl András teljesen zavarba jött Gabriela Spanic-tól
A Dancing with the Stars világsztár fellépője egyre felszabadultabban viselkedik a versenyben és azon kívül is. A színésznő imádja a műsort, a versenyzőket, és legutóbb azt is megmutatta, hogyan tud flörtölni.
Töltse ki kvízünket az adventi hagyományokról
5 kérdés az adventről, vajon tudja a választ mindegyikre?
Messi és a Barcelona 780 eurós büntetést fizet a játékos Maradonára emlékezéséért
Mintegy 280 ezer forintnyi büntetést kapott az argentin klasszis a gesztusért. .