gazdaság

2020.05.13. 00:00

Forrásszerzés a kamarával: igényelhetők az új Széchenyi Kártya-konstrukciók

A koronavírus-járvány miatt május közepétől négy, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál is igényelhető új hitelkonstrukció indul a Széchenyi Kártya Programban.

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel, a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, a Széchenyi Likviditási Hitel és a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz célja egyaránt a vállalkozások megerősítése és a munkahelyek megtartásának segítése. Az ügyfelek által érzékelt, nettó kamat mindössze 0,1-0,5 százalék között mozog majd.

A gazdasági önkormányzat és az Enterprise Europe Network Szeged emellett online előadás-sorozatot indít a vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről, az első előadást május 19-én, kedden 13 órakor tartják.

SZÉCHENYI MUNKAHELYMEGTARTÓ HITEL

Munkahelymegtartásra, munkabér-megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, bármely egyéb személyi jellegű kifizetésre, juttatásra használható. Ez egy 2 éves lejáratú forgóeszközhitel, maximum 750 millió Ft hitelösszeg.

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ

Szabad felhasználású folyószámlahitel, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos kiadásokra. A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombináltan vehető igénybe. A futamidő 2 év, max. 100 millió Ft hitelösszeg.

SZÉCHENYI LIKVIDITÁSI HITEL

Szabad felhasználású forgóeszközhitel, forgóeszköz-beszerzésre, egyéb igénybe vett szolgáltatásra és akár hitelkiváltásra igényelhetik a vállalkozások maximum 250 millió Ft összegben, 3 éves futamidőre.

SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ

Beruházási hitelcélokra, a kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés finanszírozására (utóbbi maximum 20 százalék erejéig), tárgyieszköz-beszerzésre, üzletrészvásárlásra (generációváltás elősegítésére), hitelkiváltásra is felhasználható. Akár 1 milliárd Ft, legfeljebb 10 éves futamidőre.

Az új konstrukciókról további információ a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, a 62/554-264-es számon és az [email protected] e-mail-címen kérhető!

Az új konstrukciókról és más forrásszerzési lehetőségekről online előadás-sorozatot indít a kamara és az Enterprise Europe Network Szeged. Az első előadás 2020. május 19-én lesz. Az ezen való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés ezen az oldalon.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában