PR

2019.05.22. 02:00

Futás a jótékonyság és a versenyszellem jegyében

Nemes célért húztak futócipőt a 2019-es Continental ContiTech Szeged Futófesztivál és Félmaraton résztvevői. Idén több mint ezerötszázan érkeztek az eseményre és futottak egy jó cél érdekében.

A Dóm térről induló két családi távra és félmaratonra nevezők Szeged csodálatos utcáin futva teljesítették a vállalat megmérettetését. Idén a családi távok nevezéséből 620 100 forinttal a Dr. Tekulics Péter A Gyermekekért Alapítványt támogatta a ContiTech Szeged.

A Borfesztivál és a Szeged Napja rendezvénysorozat garantáltan legsportosabb eseménye egész délelőttre programot adott a családoknak. A közös bemelegítést Szentgyörgyi Rómeó többszörös világ- és Európa bajnok verseny aerobik sportoló tartotta, hazánk top lemezlovasa DJ Sterbinszky külön erre az alkalomra összeállított zenéire.

10 órakor mindhárom távon elindult a verseny. A 2 km-es kör picit nagyobb ívben ölelte körbe a Dóm teret, míg az 5 km-es távot választók a Belvárosi hídon át, az Erzsébet ligetig is elfutottak. A félmaratoni táv Szeged olyan impozáns helyei előtt is elhaladt, mint az Aradi vértanúk tere, a Móra Ferenc Múzeum, a Stefánia vagy éppen a Sóhajok Hídja.

A futás mellett a Dóm tér igazi kikapcsolódást kínált nem csak a versenyzőknek, de a szurkoló családtagoknak is. A fiatalok 100%-ban újrahasznosított gumiból készült versenyautó szimulátorokon próbálhatták ki magukat, a kisebbek pedig gumiállatokkal játszathattak, illetve az ingyenes ugrálóvárat is választhatták. A Face Team Győr kosarasainak extrém sportbemutatója, lélegzetelállító mutatványai pedig igazi kuriózumot jelentettek.


Fussunk együtt 2020-ban is!


A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tire) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A vállalat hivatalosan 2019. februárban, Budapesten nyitotta meg mesterséges intelligencia központját, debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődött meg.

 

Legyen Ön is a Continental munkatársa! Nézze meg nyitott pozícióinkat és jelentkezzen a karrieroldalunkon keresztül.


 

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában