Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Fűtésre és hűtésre is alkalmasak a legújabb klímaberendezések

Egyre nagyobb gondot okoz nálunk is a légszennyeződés. Télvíz idején a szén-, a fa- és mindenféle műanyag alapú hulladék helytelen elégetése helyenként szinte már fullasztóvá teszi a levegőt. A kályhák helyett a klímaberendezések elterjedése nemcsak tisztábba tenné a levegőt, de a fűtést is sokkal kényelmesebbé.
A klímaberendezéseket alapvetően a hűtésre találták ki, de az utóbbi időben egyre jobban elterjedtek azok a modern klímaberendezések, amik a levegő fűtésére is alkalmasak. A készülékeknél programozható, hogy mikor és milyen hőmérsékletű legyen levegő. Ezek már energiatakarékosak, a zajszintjük alacsony, és még jól is néznek ki. 

A klímapiacon a legelterjedtebb az úgynevezett split klíma. Ez két egységből áll, egy beltériből és egy kültériből. A kettőt egymással egy szigetelt rézcső köti össze. A kültéri részt a házak-lakások külső falára szerelik fel. Ez a zajosabb, mert ez tartalmazza a hőcserét végző kompresszort. A beltéri részen lehet beállítani, hogy milyen hőmérsékletűre szeretnénk lehűteni, illetve felmelegíteni a levegőt. 
 
Azok a készülékek, amik téli üzemelésre alkalmasak, egy beépített kiegészítő fűtőbetéttel rendelkeznek. Ezeknél érdemes az áramszolgáltatóval felvenni a kapcsolatot, hogy estétől reggelig az olcsóbb éjszakai áramot használhassák. A modern készülékek rendelkeznek éjszakai üzemmód kapcsolóval, aminek a lényege, hogy az alvás idejére megfelelő komfortérzetért és a pihentetőbb alvásért hűtéskor megemelik, fűtéskor csökkentik a hőmérsékletet. 

Szintén a kényelmet szolgálja az úgynevezett intelligens előfűtés funkció. Ennél a fűtés bekapcsolásakor a beltéri egység csak azután indul el, miután felmelegítette a hőcserélőt. Így a készülék már a beállított hőmérsékletnek megfelelő levegőt fúj, és ezzel megakadályozza a kellemetlen komfortérzetet.

Ajánlatainkért kattintson >>
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerezzen forrást a megújult Kamarai Pénzügyi Alapokból

Szerezzen forrást a megújult Kamarai Pénzügyi Alapokból
Minden eddiginél kedvezőbb feltételek mellett juthatnak visszatérítendő, kamatmentes támogatáshoz a… Tovább olvasom