PR

2021.06.18. 08:00

Hajnalka több tárgyból is javított mentorának köszönhetően

Történelemből 2, matematikából 1 jegyet javított február óta a csépai Szvoboda Hajnalka, aki osztálytársaival együtt részt vehet a Tanítsunk Magyarországért programban. Egyetemista mentora nem csak a tanulásban segít neki: barátként is mellette áll, akivel bármit megbeszélhet. Ennek köszönhetően a lány sokkal nyitottabbá is vált.

delmagyar.hu

Vizi Renátó György - Hajnalka mentora, a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatója

Fotó: KELEMEN_GERGO

Csépán egy tízfős, hetedikes osztály vesz részt február óta a Tanítsunk Magyarországért programban. A kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatói heti rendszerességgel tartották a kapcsolatot a melléjük rendelt diákokkal, és bár hónapokig csak online tudtak jelen lenni egymás életében, így is sokat tudtak segíteni a fiataloknak.

Szvoboda Hajnalka mentora Vizi Renátó György volt. A 21 éves egyetemista fiatalember elmesélte, elsősorban az volt a célja ebben az első időszakban, hogy baráti viszonyt tudjanak kialakítani.

Szvoboda Hajnalka – mentorált diák a csépai Tiszakürti Körzeti Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye tanulója

– Keddenként találkoztunk, akkor 4 órát foglalkoztam Hajnalkával. Először mindig átnéztük a heti leckéket, mert tanulási nehézségei miatt ebben tudtam leginkább segíteni. A fennmaradó időben pedig beszélgettünk mindenféle más témáról. Igyekeztem hangsúlyozni, hogy bármit elmondhat nekem, így szó esett családi problémákról, illetve tanárokkal való konfliktusokról is – mesélte.

Hogy mennyire sikeres ez az együttműködés, azt Hajnalka fejlődése ékesen bizonyítja. A hetedikes kislány tanulmányi eredménye fél év alatt is látványosan javult.

– Történelemből félévkor bukásra álltam, év végén viszont 3-as lettem. Matekból 2-es voltam, abból is javítottam egy jegyet – mesélte. Hozzátette mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben jól is érezte magát.

Vizi Renátó György – Hajnalka mentora, a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatója

– Azt hiszem, bennünket nagyon jól választottak ki egymás mellé, mert sok közös tulajdonságunk van Renátóval. Például mindketten szeretjük a testnevelést és az irodalmat. Nagyon jól el tudta magyarázni a tananyagot, ha nem értettem és jókat is beszélgettünk. Amikor pedig enyhült a vírushelyzet és már személyesen is találkozhattunk, sokat fociztunk, játszottunk – sorolta élményeit a lány. Hajnalka azt is elmesélte, hogy beszélgettek már a továbbtanulásról is.

– Azt tudtam, hogy fotós szeretnék lenni vagy cukrász, Renátó pedig abban segített, hogy ezeket milyen iskolákban tanulhatom majd. Az egyik már meg is tetszett, úgyhogy valószínűleg oda szeretnék felvételizni – mesélte.

A csépai diákoknak mentoraik szerveztek közös programokat is az elmúlt hónapokban. Ellátogattak például a Neumann János Egyetemre és volt egy biciklis kirándulásuk is Kecskeméten. De a fiatalok is vendégül látták őket: megmutatták nekik például a csépai tavat. Renátó úgy fogalmazott, számára a mentorprogram izgalmas önismereti kihívás, illetve tapasztalatszerzés is, így már nagyon várja, hogy szeptemberben tovább folytathassa a munkát mentoráltjaival. Hajnalka ráadásul tapasztalatai szerint az elmúlt időszakban sokkal nyitottabb lett, ami kifejezetten jót tett az egyébként rendkívül zárkózott lánynak. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy ez részben az ő munkájának is köszönhető. Hajnalka is örül neki, hogy a következő tanévben is számíthat Renátóra, neki köszönhetően várja is a következő tanévet.

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában