Hallgassa élőben!

Idén elkészül a Borbála Gyógyfürdő sportmedencéje

Várhatóan még 2020-ban elkészül az algyői Borbála Gyógyfürdő legújabb fejlesztése, a kültéri sportmedence. A sátorral befedhető, fűthető medence rövid pályás úszásra, vízilabda-mérkőzésekre is alkalmas lesz, sőt edzőtáborokat is kiszolgálhat.

 

Merüljön bele a kikapcsolódásba!

A sportuszoda-építés régóta várt beruházás a 2007 óta működő Borbála fürdő életében: a 33 méter hosszú és 25 méter medence miatt a helyi, aktívan sportolni vágyóknak nem kell más várososba utazniuk, ha tempózni akarnak.

Persze a családias fürdő további 5 medencéje és színes szolgáltatási palettája is vonzó az algyői, a környékbeli lakosok, sőt az ország távoli pontjáról érkezők számára.

A benti részben egy termálvizes ülőmedence, egy bababarát vízzel feltöltött gyermekpancsoló, egy wellness funkciókkal ellátott élménymedence és egy feszített víztükrű úszómedence áll a vendégek rendelkezésére.

Az úszásoktatás babák, gyermekek és felnőttek számára egyaránt megoldott. Ezt ki is használják az algyői gyerekek, akik az iskolai órák keretében is használják a fürdőt.

Feltöltődés az egész országnak

– A hazai szinten is egyre népszerűbb Levendula Hotel vendégei és az algyőiek 50 százalék kedvezménnyel élvezhetik a Borbála medencéit. Akik feltöltődésre, kikapcsolódásra, csendre, nyugalomra vágynak, mindenképpen látogassanak el a Csongrád megyei falucska családias fürdőjébe, ahol reggel 8 órától este 8 óráig pihenhetik ki fáradalmaikat – biztatja a vízpártiakat Varga Péter, a Borbála Gyógyfürdő vezetője.

Mozgásszervi és nőgyógyászati nyavalyákra is

Kint egy mozgásszervi megbetegedések rehabilitációs kezelésére javasolt gyógymedence várja a kikapcsolódni érkezőket. Ez a gyógymedence az ízületi degeneratív és ízületen kívüli lágy szövet reumatikus betegségeinek, illetve a sportsérülések gyógyítására, nőgyógyászati panaszokra is kiválóan alkalmas. A sok mozgás után jólesik a pihenés!

Izzasztó pillanatok, gyógyító érintések

Aki szeret verejtékezve relaxálni, ücsöröghet a szaunarészleg többféle helyiségében: a szaunavilágban finn szauna, infraszauna, gőzkabin, valamint fény- és aromaterápiás finn szauna segíti az ellazulást.

Ha a kellemes masszázs jótékony hatására vágyik, a gyógyászati részlegen gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, csoportos gyógytorna, fizio- és balneoterápiás kezelések gondoskodnak a prevencióról és a gyógyulásról.

Nézzen harapnivaló után!

A fürdő épületében üzemelő büfé gazdag kínálatával csillapítja az éhséget. Hamburger, sült krumpli, üdítőféleségek, hot-dog kapható itt. A fürdő melletti fagyizó nyáron hűti le a kedélyeket. Ide könnyen átugorhat a fürdőző közönség. Értékei az értékmegőrzőben egész nap biztonságban vannak.

Borbála, a bányászok védőszentje

Nem meglepő, hogy a nagy múltra visszatekintő, algyői szén-hidrogén-bányászat, a földgáz- és kőolaj-kitermelés miatt esett a névválasztás a 4. században élt Szent Borbálára, aki a bányászok, kohászok, tüzérek és tűzszerészek védőszentje volt.

(X)

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Dobó Kata nem akart szexszimbólum lenni: „Szánalmas, hogy két dimenzióban gondolnak rám”
Őszinte interjút adott a Dancing with the Stars versenyzője.
Jöhet a szibériai kaland a Szedeák számára
Több szempontból is történelmi útra készül a Naturtex-SZTE-Szedeák, a férfi kosárlabdacsapat ugyanis nem kevesebb, mint 6 ezer kilométert tesz meg a hétvégén azért, hogy debütálhasson a nemzetközi kupasorozatban.
Interaktív kiállítás nyílt Albert Flórián emlékére a Groupama Arénában
A színvonalas és látványos kiállítás ünnepélyes pénteki megnyitóján megjelent a legendás játékos fia, ifjabb Albert Flórián, valamint unokája, Albert Flórián Patrik.
Versantológiákkal ünnepli a V4-eket a Petőfi Kulturális Ügynökség
Mintegy 107 költő verse 40 műfordító tolmácsolásában olvasható a frissen megjelent gyűjteményekben.
A kulisszák mögött kakaóztak a diákok
A programmal a nemrég felújított és megnyitott intézményt szeretnék népszerűsíteni a fiatalok körében.
Átvették ösztöndíjaikat a közgazdászhallgatók - Fotók
Ösztöndíjátadó-ünnepséget tartott a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) pénteken. 2012 óta hagyomány, hogy anyagi támogatással segítik a legtehetségesebb közgazdászhallgatókat.