PR-cikk

2020.11.30. 08:00

Íme két bevált tipp az olcsóbb fűtésre

Ha még nem döntötte el, milyen költséghatékony és környezetbarát fűtési megoldást válasszon, segít az Alfa-Klíma! A klímaberendezésekben és a hőszivattyúrendszerek kiépítésében otthonosan mozgó szegedi szaküzlet segít a döntésben!

A klíma környezetbarát megoldás, mert a hagyományos megoldásokhoz képest akár 10–15 százalékkal hatékonyabb lehet egy lakás fűtési rendszere, ezért sokat spórolhat vele. E modern készülék a külső levegőből nyer energiát. A megújuló energiaforrásokra épülő klíma ráköthető az úgynevezett H-tarifára, ami kifejezetten jót tesz a rezsiszámlának. A H-tarifa kedvezményes áramtarifát jelent, amely október 15. és április 15. között vehető igénybe.

A klímánál nincs terveztetés, engedélyeztetés, nem kell csöveket bélelni vagy radiátort vásárolni. Így a fűtés könnyű és gyors, pontosan beállítható a kívánt hőmérséklet. Szobánként lehet más a hőfok, a berendezés távolról, wifivel is vezérelhető, szűrője pedig a levegő tisztításáról gondoskodik. Az inverteres technológia a fűtésben is hatékony és energiatakarékos. Így nemcsak a tavaszi és őszi időszakban, hanem egész télen is fűthetünk vele.

Erre figyeljen, ha klímát vesz!

A berendezés vásárlásakor végig kell gondolni, milyen az épület, a helyiség tájolása, mekkora az alapterület és a belmagasság, ugyanis ezek erősen befolyásolják a klíma hatékonysági és a vásárlók elégedettségi fokát.

Tartsa tisztán!

Fontos tudni, hogy legalább évente egyszer, a fűtési vagy hűtési szezon elején ajánlott a klímaberendezés tisztítása, két okból is: a légúti megbetegedések megelőzése, illetve a készülék élettartamának növelése miatt – hívja fel a figyelmet az Alfa-Klíma, aki ebben is az Ön partnere.

Hrivnák András hangsúlyozza: a klímával történő fűtés- és a nyári hűtésszezon után karbantartást kell végezni az otthoni, munkahelyi, nagyüzemi klímaberendezéseken. Ha ez elmarad, a hűtőbordákban elszaporodnak az algák és a baktériumok, amelyek az újabb bekapcsolás után kikerülnek a légtérbe, majd belégzéssel a légutakba. Ezért célszerű inkább a rendszeres karbantartásra költeni, mint a gyógyszerekre. A lakossági és kereskedelmi klímák garanciája 5 évre is kitolható évenkénti, igazolt, szakszerű karbantartással, gondos karbantartással, élettartamuk pedig akár 10–15 évre is megnőhet.

Hőszivattyú? Kinek jó ez?

Önnek is, ha környezet- és pénztárcakímélő megoldást keres. Íme néhány érv a hőszivattyú mellett!

Működési elve pofonegyszerű: a levegő-víz hőszivattyú a kültér levegőjéből kinyert hőenergiát átadja a hűtőközegnek, amely aztán egy hőcserélőn keresztül továbbadja azt a víznek; ez a padlót, a falakat és mennyezetet is fűtheti. Gazdaságosan környezetkímélő, mert ez a rendszer egy kilowatt villamos energiából akár négy kilowatt fűtési energiát állít elő.

Házépítésnél, meglévő fűtésrendszer cseréjénél is beválik. A maximálisan elérhető előremenő vízhőmérséklet 65 °C, ezért a rendszer csatlakoztatható padlófűtési rendszerekhez, radiátorokhoz is. A hőszivattyú mobilalkalmazáson keresztül is beállítható. Egyszerűen telepíthető, könnyű irányítani, és a legmagasabb energiahatékonysággal járó kényelmet nyújtja a hétköznapokban. Az új családi házak zömét ma már eleve hőszivattyúval tervezik.

Szakértői segítséggel várjuk Önt bemutatótermünkben:

ALFA-KLÍMA Kft.

Cím: 6724 Szeged, Szatymazi utca 7/A – Hrivnák András

Tel.: +36-62/950-335; 06-70/256-2570

(x)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában