Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Kalács húsvétra a Szegedi Sütödéktől

A sonka és a tojás mellett a harmadik legfontosabb húsvéti étel a kalács. A következő napokban valószínűleg minden család asztalára kerül belőle - legyen az édes vagy sós, fonott vagy foszlós.

A Szegedi Sütödék üzemében közel tucatnyi fajta készül a hagyományos, finom, fonott kalácstól a feketeberkenyésig, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének leginkább megfelelőt.

A legnagyobb klasszikus a fonott édes kalács, melyet a hagyományos mellett kakaós, és idén először feketeberkenyés ízesítéssel is elkészítettünk. Mindkettő különleges megjelenésű péktermék lett, mely méltó az ünnepi asztalhoz. Aki a nagyobb szeleteket szereti, annak a foszlós forma kalács a tökéletes választás. Aki pedig a sonkához és tojáshoz inkább sós kalácsot enne, annak a mindszenti kalácsot ajánljuk. De készítünk teljes kiőrlésű kalácsot is, a különlegességek kedvelőinek pedig aszaltszilvás-fahéjasat.
 

Kalácsainkban közös, hogy mindegyiket kézzel fonjuk, ahogyan azt nagyanyáink is tették. Önöknek sütjük mindegyiket – szeretettel, hogy tökéletessé tegyék a húsvéti ünnepeket.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 
 
 
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódít a menetrögzítő kamerák új generációja

Hódít a menetrögzítő kamerák új generációja
A menetrögzítő kamera azért jó, mert ütközéskor a letölthető videófájl segít eldönteni, ki volt a… Tovább olvasom