Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Keressen egy jó ablakost, ha spórolni akar a ,,fűtésen vagy hűtésen"!

Mielőtt nyakába venné a várost egy új nyílászáróért, jegyezze meg a bűvös kifejezést: U érték! A kamraszámokat hagyja a csudába, és a műanyag iránti előítéletével se most kampányoljon! Súgunk, hol találja a szakértő segítséget!
Közeleg a tartós hideg, ideje leellenőrizni az otthoni nyílászárókat! Ha cserélni kell, még nem késő, viszont nem árt tudni, milyen ablakot érdemes venni. Ha műanyag mellett dönt, a legfontosabb szempont a hőátbocsátási érték, vagyis az Uw. Ezzel leghamarabb az árajánlaton találkozhat. Ez a szám mutatja meg a nyílászáró egészére – tehát tokkal és üveggel együtt­ – vonatkozó hőátbocsátási hatékonyságát. A jelenleg Magyarországon érvényben lévő előírás szerint Uw 1,15 alatt kell, hogy legyen, az ennél kisebb értékű érték esetén biztos lehet benne, hogy minőségi ablakkal van dolga. Az alacsonyabb Uw-érték alacsonyabb fűtésszámlát jelent majd.

A másik lényeges szempont a profil hőátbocsátási tényezője. A kamraszám ne tévessze meg, ugyanis nem az a lényeg, hogy minél több kamrás legyen az új ablak. A kamraszám növelése csak egy, önállóan nem sokat jelentő eszköz a sok közül, amelyekkel a műanyag profilkeresztmetszet hőszigetelő képességét javítani lehet. A profil minősége és a teljes nyílászáróra vonatkozó Uw-érték szabja meg a valódi minőséget.

Sokan azért ódzkodnak a műanyag nyílászáróktól, mert félnek a penészedéstől. Ám a penész megjelenése nem az ablak keretanyagán múlik! Ha egy lakás, amiben műanyag ablak van, elkezd penészedni, az akkor is penészedne, ha modern faablak lenne beépítve. A penészedés ellen egy jó módszer létezik, a helyes szellőztetés – hidegben is. A sokáig bukóra nyitott ablak körül hideg időben a falak valóban penészedni fognak a hirtelen lecsapódó pára miatt. Elég naponta 10-15 percre alaposan kiszellőztetni a házat egy kereszthuzattal – magyarázza Mari Péter, a Dél-Plast Zrt. vezérigazgatója.
 
Mások kifejezetten szeretik a műanyag nyílászárót, mert – a fával ellentétben – ezt nem kell karbantartani. Bár ez nem teljesen igaz, mert a műanyag keretet időnként tisztítani, a vasalatot pedig szilikonozni kell. A Dél-Plast 7 év garanciát ad az általuk gyártott és beállított nyílászárókra, 1 évig pedig díjmentesen a szükséges további finom beállításokat is elvégzi. Erre azért van szükség, mert az anyagmozgás csak körülbelül 1 év után fejeződik be.

Egy minőségi nyílászáró élettartama 30 év is lehet. Erre példa a német Rehau termékcsalád, mely gyártására és forgalmazására – a térségben egyedüliként – a Dél-Plast Zrt. specializálódott: kizárólag e hosszú élettartamot garantáló, legmagasabb minőségű termékcsaláddal szolgálja ki a lakosság, az építőipar és a viszonteladók igényeit gyorsabb határidővel, mint a piac többi szereplője.

A két éve létesült szegedi vállalkozás a dél-alföldi régió meghatározó műanyagnyílászáró-, árnyékolástechnikai eszköz- és garázskapugyártója és -forgalmazója. A Bajai úti bemutatóteremben hétköznapokon 8–16 óra között várja ügyfeleit, de igény szerint más időpontban is rendelkezésre áll. Algyői gyártó telephelyén a régió legújabb és legkorszerűbb gépsorával dolgozik megrendelői maximális elégedettségéért.
 
Bemutatóterem:
Szeged, Bajai út 2/A
Telefon: 06-62/310-399, 06-30/253-9344
E-mail: info@delplast.hu
http://www.delplast.hu/
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Na tessék! Ez van, ha apu főz!

Na tessék! Ez van, ha apu főz!
Egye meg, amit főzött! Csak adjon nekünk is belőle, mert van, aki ,,Forrón" szereti. Tovább olvasom