Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Két hónap múlva indul a világ legnagyobb szenior vizes viadala - Több mint 10 ezren regisztráltak eddig a Masters Vb-re

Akár minden idők legtöbb résztvevőjével indulhat el két hónap múlva, augusztus 7-én a 17. FINA Masters Világbajnokság. Eddig összesen 10 ezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról az eseményre, közülük több mint 8700 sportoló 18 500 sportági nevezést adott le. A szenior sportolók számára kiírt világversenyen korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok versenyzőknek is szurkolhatunk. A budapesti és balatonfüredi FINA Masters Vb eseményeit mindenki ingyenesen látogathatja.
A július 30-án záruló 17. FINA Világbajnokságot követően sem maradunk világsztár sportolók és izgalmak nélkül, hiszen augusztus 7-től jönnek a Masters korosztály képviselői, akik 2017. augusztus 7. és 20. között veszik birtokba a világbajnoki létesítményeket.

A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők reményei szerint akár 10-12 ezer szabadidősportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz részt, akik családtagjaikkal együtt érkeznek Budapestre és Balatonfüredre. A Masters Vb mára már egy hatalmas dzsemborivá nőtte ki magát, amely így a versenyeiket rendkívül komolyan vevő sportolók fantasztikus helytállásán, illetve a sportolás, a mozgás elsőrangú promócióján túl elsősorban turisztikai esemény.

Eddig – a kísérő személyekkel, edzőkkel stb. együtt – 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak. Tekintve, hogy a versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, a hazai rendezésű Masters Vb akár minden idők legtöbb résztvevőjével indulhat majd el, hiszen addig még megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol 12 671 indulót jegyeztek fel.

Öt és fél ezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Egészen pazar érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, a férfiak 50 méteres gyorsúszó számában már több mint 1200, 100 gyorson több mint 1000 nevezést jegyezhettünk fel, és a legtöbb számban több százan versenyeznek majd. A szervező bizottság az úszás és a nyíltvízi úszás nevezéseiben azonban további „rohamra" számít június 29-ig.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, hiszen betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban maximalizált létszám. A vízilabdázók mezőnyében igazi világsztárokat láthatnak a nézők a Margitszigeten. Bejelentette indulását Drávucz Rita korábbi világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a férfiak versenyében pedig Kemény Dénes vezetésével vízbe ugrik a Millennium csapat olimpiai aranygenerációja.

A szinkronúszás szóló versenyszámában szintén le kellett zárni a regisztrációt a nagy érdeklődés miatt. Érdekesség, hogy magyar szinkronúszó még sosem vett részt Masters Világbajnokságon, most pedig már négy egyesületből is van jelentkező.

A 2017. augusztus 7. és 20. között megrendezendő budapesti és balatonfüredi FINA Masters Vb eseményeit mindenki ingyenesen látogathatja, a versenyekre akkreditáltak pedig ingyenes használhatják a tömegközlekedést Budapesten, illetve a nyíltvízi úszás versenyein részt vevők (versenyzők, kísérők, csapatvezetők) szintén térítésmentesen használhatják a Budapest és Balatonfüred között járó különvonatokat.

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. 
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új élményekkel tölt fel a Levendula

Új élményekkel tölt fel a Levendula
Algyő a sportolóknak, a horgászoknak és a természetjáróknak is minőséget kínál. Tovább olvasom