Hallgassa élőben!

Középpontban az egészséges táplálkozás és életmód

 

2021. október 11-13. között hat tematikus szemináriumot tartott meg a Gál Ferenc Egyetem a “Testnevelés és az egészséges táplálkozás programja – POPEYE” című HUSRB/1903/33/0004 kódszámú pályázat keretében a Szegedi Dózsa György Általános Iskolában.

A Gál Ferenc Egyetem az Újvidéki Egyetem Élelmiszertechnológiai Tudományos Intézetével (Szerbia) és Törökkanizsa Községével (Szerbia) konzorciumban valósítja meg a pályázati programot.

A projekt céljainak megfelelően a hat tematikus szemináriumon a Gál Ferenc Egyetem szakértői bemutatták a röplabda, tenisz, önvédelem, görkorcsolya, kajak és floorball elméleti ismereteit és gyakorlatát is. A játékos gyakorlatok mellett a gyermekek érdekes előadásokat hallgathattak meg az egészéges táplálkozásról, mint az újrahasznosítás és az okos csomagolás, a gyorsételek és a jótékony zsírok, valamint a jó és rossz édességek, a növekedéshez szükséges fehérjék szerepéről, hatásáról.

Az előadásokon megszerzett elméleti és gyakorlati tudás mellett egészséges ételeket is kóstolhattak, valamint a programon megismertekre emlékeztető füzetet, tollat és poharat tartalmazó ajándékcsomagot is átvettek a gyermekek, ezzel is erősítve a tudatos és egészséges életmódot a serdülő korosztályban.

További információ a projektről: www.gfe.hu

A program az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által” keretében.

(x)

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
hirdetés
Cukorbetegen, biztonságban
Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből
Nagyon sok kiváló élelmiszert, kézműves terméket előállító családi-, és kisvállalkozás küzd azzal a nehézséggel, hogy nem talál utat a fogyasztókhoz. A SPAR helyi termelőknek indított beszállítói rendszere nekik kínál lehetőséget azzal, hogy az üzletlánc polcaira is felkerülhetnek termékeik.
Ez az utolsó éneklős videó Kóbor Jánosról: Sose félj
Különös és fájdalmas színezetet kapott ez a felvétel, ami éppen a hétvégén került elő.
Sajtóklub: ennek a hálózatnak a magyarországi elosztója Bajnai Gordon (videó)
A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal minden pénzt külföldről kap.
Elfogták a 16 éves szegedi sorozattolvajt
A szegedi rendőrök elfogtak egy 16 éves fiút, aki öt kerékpárt lopott el a Tisza-parti városban.
Madárinfluenza- megfigyelési körzet
Metzker Viki kibuggyanó mellekkel, latexben és Mikulás-sapkában mutatta meg magát
Elég szexi ez az ünnepi szett.