Prevenció, rehabilitáció

2019.09.30. 09:30

Már gyógytornázhat is a Gordiusz Masszázs Szalonban

Új szolgáltatással bővíti kínálatát az újszegedi Gordiusz Masszázs Szalon: most már gyógytornász is várja a vendégeket.

A gyógytorna, más néven fizioterápia, a mechanikus energiát használja fel. Mozgásterápiaként a megelőzésben, a gyógyításban, a rekreációban és a rehabilitációban van óriási jelentősége: erősíti az izmokat és stabilizálja az ízületeket, illetve műtétek, balesetek és sportsérülések után gyorsítja a felépülést – magyarázza Kelemen-Józsa Anett gyógytornász-fizioterapeuta, gyógymasszőr.

A Gordiusz gyógytornásza a prevencióra, vagyis a megelőzésre és a rehabilitációra helyezi a hangsúlyt. A panaszok feltárása és az okok felkutatása érdekében pontos vizsgálat és alapos beszélgetés történik a vendéggel, akit, ha kell, szakorvoshoz irányít. Ezután a terápiát mozgásgyakorlatokból és speciális fogásokból állítja össze.

– Ha csak a megelőzés, illetve a rendszeresen jelentkező fájdalom kiküszöbölése a cél, akkor a jobb tartás és egyensúly megtanulása, a jobb kondi megszerzése a feladat. Egyéni vagy páros foglalkozások alkalmával az ezekre irányuló erősítő, nyújtó, egyensúlyfejlesztő feladatokat végezzük. A fájdalomcsillapítására, például a gyötrő idegszál-becsípődéssel járó fájdalomra, a zsibbadás megszüntetésére irányuló speciális feladatokat végzünk – magyarázza a többéves klinikai tapasztalattal rendelkező Kelemen-Józsa Anett, aki szerint a fokozatosság elve nélkül nem lehet tartós eredményeket elérni.

Egyénfüggő, kinek mennyi kezelésre van szüksége. Néha már az is sokat segít, ha a vendég a rossz berögződésein változtat, például az íróasztalán az ellenkező irányba teszi át a telefont, így módosul a megszokott mozdulatsor iránya. A kezelések nemcsak a fájdalmas, problémás részre, hanem az egész testre fejtik ki hatásukat, ezzel javul a kedélyállapot, erősödik az állóképesség is.

A rehabilitációnak óriási szerepe van. Ezért a Gordiusz a jobb és célzott terápia érdekében igyekszik felvenni a mozgásszervi problémával érkező vendégek operáló orvosaival a kapcsolatot.

– Sok ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai esettel találkozok, például csípőprotézis-műtét után érdemes minél korábban megkezdeni a terápiát. A legideálisabb már a műtét előtt felkészíteni a szervezetet a műtétre. Gyakori a térdszalagsérült, alagútszindrómás, protézisbeültetéses vagy a gerincsérvműtéten átesett vendégem. Többen a törések és a ficamok, „befagyott váll” vagy ízületi kopások miatt keresnek fel. Ha indokolt, röntgenvizsgálatot, egyéb orvosi vizsgálatot javaslok.

A Gordiuszban a régi, jól bevált szolgáltatások is elérhetőek: az arc-, wellness-, páros, aroma- és lávaköves, nyak-, vállöv- vagy hátmasszázs. Kérhető talpreflexológia, gyúrás, izomlazítás, cellulitkezelés, testtekercselés. Sőt, változatlanul elérhető a Szegeden roppant népszerű irodai masszázsuk, és most már a 20-30 perces, közös munkahelyi gyógytornájuk is.


Bejelentkezés:

Gordiusz Masszázs Szalon

Szeged, Marostői utca 4.

Telefon: 06-30-587-2686


 

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában