Informatikai workshop

2019.12.12. 14:50

Már második éve tart az infótanári workshopsorozat Szegeden

Az NJSZT szakmai szervezete, a Creativ_it és a Szegedi Szakképzési Centrum közös programjának célja, hogy egy olyan fórumot hozzanak létre, ahol az informatikatanárok új ismeretekre tehetnek szert és egymással is meg tudják osztani a tapasztalataikat.

 

A szegedi IT cégek által alapított Creativ_it egyik első projektje a középiskolai tanárok számára indított workshopsorozata volt, amely már a második tanévében jár. A program idén újított, hiszen a tantermi helyszín helyett a vállalatok irodáiba költözött a képzés. A sorozatot a Szegedi Szakképzési Centrum 11 szakképző iskolájának informatikatanárai látogatják, néhányan a tavalyi tanév kezdete óta egy alkalmat se hagytak ki.

– Az informatika nagyon dinamikusan fejlődő terület, a saját kollégáinknak is folyamatosan fejleszteni kell a tudásukat. A Creativ_it tagjaival úgy gondoljuk, hogy felelősségünk, hogy támogassuk a pedagógusokat az újabb trendek megismerésében – mondta Győri Judit, a Creativ_it alelnöke.

– Kellemes környezetben ismerkedhetünk meg Szeged nagyobb IT cégeivel, a cégek képviselőivel. A kétórás foglalkozás szünetében lehetőségünk van az előadókkal is és a Szegedi Szakképzési Centrum más iskoláinak tanáraival is beszélgetni, ismerkedni. Megosztjuk jó gyakorlatainkat – mondta Zilahi Erzsébet, a Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanára.

– Érdekesnek és hasznosnak tartjuk a workshopokat, mert aktuális témákkal foglalkozunk, és rálátásunk nyílik a cégek igényeire, a fiatalok munkába állásával kapcsolatos kérdésekre, a ma használt modern technológiákra és szoftveres eszközökre. Nagyon sok gondolatot és tapasztalatot osztunk meg a diákokkal ezen találkozások után. Más programok mellett ezzel is meg tudjuk törni az iskolai képzés zártságát, és nyitunk a gyakorlati élet felé – tette hozzá Kádár Tünde, a Szegedi SzC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának tanára.

A workshopokat a Creativ_it-s cégek munkatársai tartják, akik érdekes technológiákat és oktatási eszközöket mutatnak be. A program célja nem egy kész mintatanterv átadása, sokkal inkább a tanárok eszköztárának szélesítése, amelyeket mindannyian a számukra megfelelő módon visznek be a tanórákra. A szervezők a 2019/2020-as tanévre még három alkalmat terveznek, amelyeken szó lesz a micro:bit haladó fejlesztéséről, a Lego programozásról és a felhőszolgáltatásokról.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában