Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Már csak néhány hétig igényelhető hitel napelemre

Töretlen a népszerűsége a családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazásának finanszírozására létrehozott, a 0%-os kamatozású hitelkeretnek. Őszig kell élni a páratlan lehetőséggel.
Az MFB által nyújtott kedvezményes hitel már számos banknál és takarékszövetkezetnél országszerte elérhető. Rendkívül kedvező költségekkel igényelhet magánszemély maximum 10 millió forintot vagy társasház maximum 7 millió forintot, akár 20 éves futamidőre.

A kedvezményes hitelből többek között hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, napelemes rendszer, valamint hőszivattyú telepítése valósítható meg.
 
Akár önerő nélkül

Az energetikai korszerűsítés és a megújuló energiaforrások alkalmazása azonnali költségmegtakarítást eredményez, így a hitel igénybevételével nem keletkezik többletteher a háztartások számára. Sőt a beruházás megvalósításához nem kell azonnal jelentős összeget sem felhasználni a saját megtakarításokból, hiszen a kedvezményes hitel segítségével részletekben kifizethető a beruházás összege.

Május 7-től még kedvezőbb feltételekkel lehet a hitelhez jutni. Már online is benyújtható a hitelkérelem, ami jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a hitelbírálati folyamatot. Ezenkívül 50% szállítói előleg igényelhető teljesítésigazolás csatolása nélkül. 5 millió forint hitelösszegig nincs szükség jelzálogbejegyzésre az érintett ingatlanon.
 
Napelemes rendszer részletfizetéssel

Egyszeri, jelentős tőkebefektetést igényel a napelemes rendszer megvalósítása még a beruházás elején. A jelenlegi árakkal számolva 8-10 év a megtérülési idő. Kedvezményes hitellel viszont spórolható a nagy összegű kiadás és részletekben kifizethető a fejlesztés.

Például, ha egy háztartás éves áramfogyasztása 243.120 forintba kerül, a kiváltáshoz szükséges napelemes rendszernél -- 5,13 kW-os rendszer újgenerációs „PERC" napelemekkel, mellyel az éves áramtermelés 6.400 kWh -- a bruttó bekerülési költség: 2.180.000 forint. Mindez kedvezményes hitellel, 218.000 forint önerővel valósítható meg, a hitelösszeg: 1.962.000 forint lesz. Így a hiteltörlesztés éves szinten 204.375 forintba kerül.

Nézze meg a saját erős beruházást ábrázoló táblázatot!
 
Kedvezményes hitellel így néz ki az éves törlesztője:
A hitelprogram teljes kerete 115 milliárd forint, a nagy érdeklődés miatt körülbelül őszig tart majd, így aki élni szeretne a lehetőséggel, annak érdemes igyekezni.
 
Ha kedvezményes hitellel – vagy anélkül – szeretne napelemes rendszert megvalósítani, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Solar Konstrukt Kft.
6724 Szeged Pulz utca 37.
Hétfő-péntek: 9.00-17.00
www.solarkonstrukt.hu
06 20 330 2199 ° 06 30 933 2570 ° 06 30 363 6387
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozó? Most érdemes átnéznie költségeit!

Vállalkozó? Most érdemes átnéznie költségeit!
A nagy adózási határidők lezárulta utáni időszak sok vállalkozó számára alkalmas arra, hogy… Tovább olvasom