Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Megújul a több mint 50 éves Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

Új medencéket és felújított gyógyászati részleget is kap a Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő. A 50-es években épített fürdőkomplexumot most uniós támogatás segítségével fejlesztik tovább azért, hogy a gyógyulás élmény is lehessen. A beruházás az egyik fontos lépcsőfoka annak, hogy Csongrád az Alföld kiemelkedő helyévé válhasson.
Uniós forrás segítségével alapjaiban újítják meg a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) alatt fekvő Csongrád város fürdőjét, a Csongrádi Gyógy- és Strandfürdőt. Megújulnak az épületek, játszóházat létesítenek, fedett lesz a tanmedence, minden funkció elérhető lesz mozgáskorlátozottak számára, felújítják és több mint 300 férőhelyesre bővítik az öltözőket.


A beruházás szerves része a gyógyászati komplexum létrehozása is. Ez azt jelenti, hogy megépítenek egy új gyógymedencét, valamint egy 420 m2-es, több különböző sugarú körből álló gyógy- és élménymedencét, valamint felfejlesztik a gyógyászati szolgáltatások részleget is (orvosi rendelő, kezelő helyiségek, szaunák, szolárium, pihenőtér).


A fejlesztésben szerepet kapnak a kültéri attrakciók is, hiszen új élménycsúszdát, játszóteret alakítanak ki, és felújítják a szabadtéri rendezvények megtartására alkalmas meglévő, de rossz állapota miatt évtizedek óta kihasználatlan színpadot.


A csongrádi kistérség kitűnő természeti adottságait figyelembe véve Csongrád az Alföld kiemelkedő helye lehet, ennek azonban csak egy része a fürdőfejlesztés. A „Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése" című DAOP-2.1./J-12-2012-0070 azonosítószámú pályázati projekt megvalósítója a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. A projekt keretében a támogatási intenzitás 50%, amelyből az önrészt a város biztosítja.


Az új fürdő várhatóan a 2015. év végén nyitja kapuit. Addig is az épülő Csongrádi Gyógy- és Strandfürdőről a www.csongrad.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyár leglátványosabb produkciói várják a mórahalmi Patkó Lovas Színházban!

Óriási az érdeklődés a Patkó Mórahalmi Lovas Színház augusztusi három előadására. A jegyek nagy… Tovább olvasom