Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel

Egyre több vállalkozás találja szembe magát azzal a problémával, hogy ha használ is valamilyen informatikai megoldást az ügyviteli folyamataiban, nem kap teljes körű és hatékony támogatást a vállalkozás növekedésével kapcsolatban felmerülő új igényekre.
Az a vállalkozás, melynek csak néhány ügyfele van, az üzlettel kapcsolatos információkat - általában - a vezető fejében tartja. Ha a társaság már nagyobb: több munkatársa is önállóan tárgyal a vevőkkel, a szállítókkal. Ebben az esetben már a sokak által ismert szövegszerkesztő, táblázatkezelő, levelező programok használatával ugyan egyszerűsödnek a szerződéskötések és a kommunikációs folyamatok, de az ezen alkalmazásokban keletkező információk elszeparáltak (kollégák gépein itt-ott) és főleg nem mindenki által elérhetők. Az esetek többségében a vállalkozásoknál nagyon sok információ, csak az üzletkötő - vagy más területen tevékenykedő kolléga - fejében és személyes feljegyzéseiben található meg.

Mi lesz a vállalkozással, ha ez a munkatárs - akár csak néhány napra vagy hétre is - kiesik a munkából? Rengeteg problémától szabadulhatunk meg és nem utolsó sorban pénzt takaríthatunk meg azzal, ha megfelelően integrált és a vállalkozás folyamataihoz, működéséhez igazított rendszert alkalmazunk. Néhány évvel ezelőtt a társaságok nagy része, csak számlázási rendszert keresett, de manapság már elmondható, hogy a komplexebb rendszerek irányába mozdult el a vállalkozások igényszintje. Ettől eltekintve mégis elmondható, hogy a társaságok zöme még nem ismerte fel az információ hatalmát. Több önállóan működő rendszert használnak, melyek között a kommunikáció csak a legritkább esetben automatikus. Az automatizmus hiánya nagyobb emberi erőforrás igénybevételét jelenti és ezáltal jóval költségesebb és nehezen átláthatóbb a működtetése.

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA

Ha egy információt két személy két különböző helyre visz fel, az a legritkább esetben egyezik meg. A vezetés számára nehezebben átláthatóak a társaság belső működési folyamatai, kevésbé észrevehetőek az anomáliák, ezáltal nem tud időben „lépni„ és ráhatni a folyamatokra. A vevőkről szerzett információk legtöbbször egy-egy személy birtokában maradnak és nem hasznosíthatóak, valamint nem nyújtanak segítséget a társaság piaci előnyszerzéséhez. Sok százezret, sok milliót takaríthatunk meg vállalkozásunknak, ha jól megválasztott és megfelelően bevezetett üzleti szoftvert alkalmazunk. Gyakran a rosszul megválasztott vállalati program felesleges idő és pénz. Lecserélése pedig dupla pénzkidobás lehet. A jól tervezett rendszer ezzel szemben jelentősen növelheti a cég átlátható működését, optimalizálhatja a vállalkozás folyamatait, így emberi erőforrásokat szabadíthat fel. A piacon kapható megoldások azonban a sokféle ár/érték kategória mellett, sokszor egyáltalán nem teljesítik a speciális céges elvárásokat. Ennek fő okai lehetnek az elavult informatikai infrastruktúrára, valamint technológiákra épült rendszerekből eredő hátrányok. Itt arra kell gondolni, hogy az informatikai rendszer fejlesztésével foglalkozó cégek, a sok évvel ezelőtti technológiákon alapuló rendszerét kínálja a piacon és az ezen rendszerekbe fektetett ismeretet nem tudja (megfelelő szakember, tudás, pénz), vagy nem akarja átfejleszteni az új technológiai környezetbe. Viszont a mai digitális világ sok olyan megoldással kecsegtet, melyek alkalmazásával jobban átláthatóbb és könnyebben kezelhető rendszereket alkothatunk. Ezen rendszerek így elavulttá válnak, holott sok éves működésük során, megfelelő szakmai háttér mellett, jól kiszolgálták a felhasználók igényeit, de hosszútávon már nem képesek hatékonyan megfelelni a felmerülő új igényeket.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe új rendszer vásárlása, bevezetése előtt:

• Vállalkozása mely területére keres szoftvert
Gondolja át mely szervezeti egységek munkáját szeretné támogatni vállalatirányítási rendszerrel

• Milyen integrált működést várunk el
Fontos kritérium, hogy a beérkezett információkat csak egyszer kelljen feldolgozni, és munkatársaink számára hozzáférhető legyen a munkájukhoz szükséges valamennyi adat. A sokat emlegetett csoportmunka és távoli elérhetőség is elvárás lehet a program kiválasztás szempontjaiban

• Milyen biztonsági, jogosultsági igényeink vannak
Az integritás mellett gondoljunk az adatok védelmére és az adatbázis biztonságára is. A jó számlázó programnak minden szempontból biztonságos és átlátható működést kell biztosítani a cég számára. A felhasználók által végzett műveletek tételes rögzítése és visszakövethetősége csak egy része az ilyen programoktól elvárható funkcióknak. A mobil munkavégzés korában fontos lehet, hogy az adatbázisaink olyan titkosítást kapjanak, amely segítségével még egy elveszett laptop esetén sem kerülnek az ügyfél adatok rossz kezekbe

• Milyen rendelkezésre állást várunk el a szállító cégtől (Support/szaktanácsadás)
A magyar jogszabályok elég gyakran változnak. A társaságoknak rugalmasan kell alkalmazkodni a piaci elvárásokhoz. Ez csak olyan szoftverrel érhető el, amely mögött azonnal elérhető a fejlesztő. Ne válasszunk olyan szoftvert, ahol a fejlesztéseket több hónap (van olyan program, ahol a fejlesztés átfutási ideje években mérhető) múlva kapjuk meg. Minden fejlesztő a saját szoftverét ismeri legjobban, ők tudnak leggyorsabban reagálni a felmerült igényekre és ezek megoldására

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA

• Lokalizált vagy helyrajzilag távoli használat (Több telephely)
Ha vállalkozásunk esetleg több telephellyel vagy akár határokon átnyúló működéssel rendelkezik, nagyon fontos hogy a választandó rendszer alkalmas legyen az interneten keresztüli, online adatelérésre. Valamint a rendszer képes legyen az esetleges többnyelvű működés támogatására.

• Ár/teljesítmény arány és használatba vételi, bevezethetőségi formák
Erre a kérdésre a legnehezebb általános választ adni, de az elmondható, hogy a magyar vállalkozások nagyon ár érzékenyek és nem biztos a legolcsóbb választás a legjobb. Érdemes több évre előre kalkulálnunk és olyan rendszert választani, mely rendszer képes a saját várható növekedésünkkel együtt növekedni

• Használhatóság
Felhasználóbarát működés, mely a könnyű elsajátíthatóságot, áttekinthető és esztétikus képernyőket, listákat, lekérdezési lehetőségeket jelenti. A program használójától ne várjuk el, hogy maga is programfejlesztő legyen. A cél, hogy kész funkciókkal szembesüljön, ne neki kelljen összeállítani a lekérdezéseket, a listákat.

• Üzleti intelligencia
Egy jól kiválasztott rendszer nem csak számokat és adathalmokat termel, hanem értelmezhető információkat is vevőinkről. Ezek az adatok nélkülözhetetlenek a mai hatalmas versengésben, hiszen jobban látjuk, hogy ki, mikor, mennyiért vásárolt termékeinkből, szolgáltatásainkból. Ebből következtetéseket vonhatunk le a forgalmazott termékek népszerűségéről, megvizsgálhatjuk, hogy mely szektorba tartoznak megrendelőink, milyen trendekre számíthatunk a korábbi adatok kiértékelésével. Az egyes termékek életútja, készletezése is könnyedén kikalkulálható egy intelligens rendszer beszerzésével. A vásárlói elégedettség szintén növelhető ezen adatok begyűjtésével, elemzésével.

A piacon több olyan szoftver található, amely nem csak az alapvető funkciókat (kereskedelem, könyvelés) támogatja, hanem integrált részét képezi egy ügyfélkiszolgáló (CRM) és projektkezelő modul is.
Cégünk a szegedi székhelyű IML Interaktív Kft. (http://www.iml.hu) sok éves szakmai tapasztalatából merítve, az elmúlt évek során azt a döntést hozta meg, hogy a vállalatirányítási rendszerek piacán megjelenve egy olyan merőben új, integrált informatikai megoldást hozzon létre, mely a jelen technológiai kihívásainak teljes mértékben megfeleljen, valamint a vállalkozásoknak könnyen elérhető, megfizethető szolgáltatásokat biztosítson. Célunk az, hogy olyan üzleti informatikai megoldást biztosítsunk ügyfeleinknek, mellyel időt, erőforrást takaríthasson meg és ezáltal üzleti előnyre és nagyobb bevételre tehessen szert. Sok vállalkozás vezetője attól fél, hogy a megosztott, és „közkincsé" tett információ a munkatársaikat arra ösztönözheti, hogy önálló vállalkozásba kezdjenek. Informatikai megoldásunk jogosultsági rendszere nem akadályozza meg a komplex információs bázis kialakítását, viszont beállítható benne (az), hogy a közös tudásból mindenki csak azon információkhoz jusson hozzá, ami a munkájához elengedhetetlen. Rendszerünket internetes technológiák alkalmazásával, a felhasznált technológiai területek (kliens és szerver oldal) előnyeit figyelembe véve alakítottuk ki., hogy vállalkozása minél hatékonyabban végezhesse munkáját.

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA

Az INNOWAIR Kereskedelmi és Vállalatirányítási Rendszer (http://www.innowair.hu) azzal a céllal jött létre, hogy a jelen korszerű technológiáit ötvözve, és az internet adta lehetőségeket kiaknázva, új felhasználói felület, könnyen áttekinthető és érthető, valamint a belső ügyvitelt jobban átláthatóbbá tevő rendszert alkosson.

Az INNOWAIR Rendszer egy költséghatékony megoldás, amely kifejezetten a mikro, kis- és középméretű vállalkozások igényei alapján készült. A rendszer használatával a vállalkozások növelhetik termelékenységüket anélkül, hogy napi üzletmenetüket számottevően módosítaniuk kellene. Integrált funkcionalitást biztosít a kereskedelem, ellátási lánc menedzsment, termelés, tervezés, ügyfélkapcsolat-kezelés és eBusiness területeken. A rendszerben lévő üzleti, pénzügyi, és logisztikai információk mindig valós idejű, teljes képet nyújtanak a felhasználók számára. Az integrált működésnek köszönhetően a vállalkozás folyamatai áttekinthetővé válnak, megszűnik a dupla adatbevitel, és csökkenthető a párhuzamos folyamatok száma.

A rendszer minden olyan funkciót tartalmaz, mely szükséges lehet mikro, kis- és középvállalkozások működésének támogatásához, ügyviteli feladatainak hatékony ellátásához. A funkciók összhangban vannak cége WEB oldalának tartalmi megjelenésével, valamint közvetlenül (interneten keresztül) képes kiszolgálni vállalkozása kereskedelmi tevékenységét Vállalati Portál vagy WEB áruház modulja segítségével. Hatékony támogatatást nyújt, a helyileg távol eső telephelyek közötti direkt kommunikáció támogatásában (belső üzenetek felhasználók között, hibabejelentések kezelése, levelek, csatolt anyagok, SMS küldése, chat, video-chat, video-konferencia). Lehetőséget biztosít mobil munka támogatásában PDA (okos telefon – GSM hálózat) eszközök felhasználásával.

A rendszer megfelel az elektronikus fizetéssel kapcsolatosan kötelezően előírt követelményeknek, így ügyfelei a WEB áruházban megrendelt termékei ellenértékét, akár bankkártyás fizetési móddal is ki tudják egyenlíteni. Az elektronikus számlázás, dokumentumkezelés folyamatát is teljes körűen támogatja, valamint cégünk kapcsolatban áll olyan EDI szolgáltatókkal, mely szolgáltatókhoz rendszerünk direkt módon képes kapcsolódni, így bármilyen elektronikus bizonylat továbbítását és fogadását integrált módon képes kezelni (pl.: TESCO bizonylat feldolgozása). Az INNOWAIR Rendszer cége legjobb választása ahhoz, hogy innovatív, korszerű és hatékony megoldást kapjon üzleti, gyártási folyamatai és kereskedelmi tevékenységei ellátásához.

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA

Az INNOWAIR Kereskedelmi és Vállalatirányítási Rendszer két fő irányvonal mentén szerezhető és vezethető be vállalkozása számára. Az első megoldás a rendszer megvásárlása, mely beruházás útján egy igényfelmérést követően (rendszer bemutatása és szükséges funkciók, felhasználók számának meghatározása) árajánlat elkészítése és elfogadása után történik meg. Ebben az esetben az IML Interaktív Kft. a felmérésnek megfelelően testre szabja a rendszerben elérhető funkciókat és speciális esetben, új funkciókkal is kibővíti majd bevezeti és átadja a rendszert. Ha beruházás keretében kívánja bevezetni rendszerünket, akár pályázati lehetőséget is igénybe véve keresünk megoldást informatikai problémájára, így csökkenthető a vállalkozás beruházásának önerőben megjelenő mértéke. A pályázat útján való beruházás keretei között, más eszközök is beszerezhetők (hardver, nem informatikai eszközök, egyéb szolgáltatás), mely lehetőségeket a választott pályázati anyag ír elő. Cégünk a pályázat elkészítését is vállalja, de természetesen nem garantáljuk annak elnyerését is. Jelenleg elérhető pályázati forma a GOP. 2.2.1 Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása mely pályázat 2010. December 31.-ig nyújtható be, mely pályázat követelmény specifikációjának rendszerünk teljes mértékben megfelel.

Az IML Interaktív Kft. szerződést köt a rendszert bevezetni kívánó céggel és a testreszabott funkciókat, oktatás követően átadja a felhasználónak. A rendszer használatával párhuzamosan a működést folyamatosan monitorozzuk és a jelentkező problémákra, rövid időn belül megoldást biztosítunk. A rendszerhez support szolgáltatás igényelhető - külön szerződés keretei között - mely speciális, egyéb szolgáltatások elérését is lehetővé teszi (domain igénylés, regisztrálás, tárhely, e-mail szolgáltatás), valamint a rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények megoldására, kedvezőbb árképzést biztosít.

A másik megoldás a beruházást nem igénylő, SaaS szolgáltatás (Software as a Service) keretében is lehetőség van a rendszert használatba venni. Ennek lényege, hogy a rendszert használó cég nem beruházás formájában vásárolja meg az alkalmazást, hanem bérli azt. A bérlet során a rendszer licensz joga nem kerül felhasználó birtokába, csak használati jogokat kap a szolgáltatótól, de a nyilvántartott adatok tulajdonosa. Az IML Interaktív Kft. az igények felmérését követően szerződést köt a rendszert bérlővel, majd a rendszer testre szabását követően átadja felhasználónak. A rendszer üzemeltetését az IML Interaktív Kft. végzi saját szerverfarmján és az ezzel kapcsolatos költségeket felhasználó két elszámolási formában rendezheti:

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA

1. Időszakos fixdíjas - a bevezetést megelőző felmérésben meghatározott funkciók alapján kialakított ár elszámolás alapján történő használat. Ebben az esetben a díj tartalmazza a 24 órás interneten keresztül történő szolgáltatások elérését (alkalmazás funkcióinak adatkiszolgálása, web alkalmazási felületek elérését portál, web áruház, online web oldal) a meghatározott felhasználói számban és az adatok biztonsági mentését. Az időszakot a felhasználó választhatja meg, mely havi, negyedéves lehet.

2. Tranzakciószám alapján történő elszámolás. Ebben az esetben a rendszer felmérését követően kialakított és bevezetett rendszer bizonyos időszak alapján (havi, negyedéves) használata alapján kerül kiszámításra a havidíj. Ez az elszámolási forma azoknak célszerű igénybe venni, akik időszakosan nagyobb számú ügyviteli folyamatot kívánnak ellátni a rendszerrel, de az időszak végén a folyamataik csökkenek, vagy akár szünetelnek .

Az INNOWAIR Rendszer főbb funkcionális területei és moduljai:

• Főbb jellemzők
o Platform függetlenség (több op. rendszeren használható):
Windows, Windows Mobil, Linux, Mac
o Skálázhatóság
Egygépes, Lokális hálózaton, Web-en
o Egységes fogalmi rendszer, többnyelvűség
Szótárrendszer alkalmazása
o Korszerű és könnyen kezelhető felhasználói felület
o Mobil eszközökön való moduláris működés (PDA)
o Belső/külső kommunikációs funkciók támogatása

• Vállalati értékesítés, CRM funkciók
o Értékesítési folyamatok támogatása (Vonalkód)
o Árucsoportok, áru kategorizálása, áruk/szolgáltatások
o Árlisták, árcsoportok, kedvezmények kezelése
o Ügyfélkezelés (Vevők, szállítók)
o Ajánlatok, Rendelések, Szállítólevelek, Számlák/Nyugták
Jogszabályi feltételeknek megfelelő bizonylatkezelés
o Elektronikus számlázás, EDI kapcsolat kezelés
o Keretszerződések, Szerződések nyilvántartása
o Kötelezettségek/Követelések kezelése
o Pénztárkezelés, bank, folyószámla
o Kampánymenedzsment, reklamáció kezelés
o Céges WEB oldal integráció/megjelenés
o Vállalati Portál rendszer (B2B)
o WEB áruház (B2C)

• Belső ügyvitel
o Eszköz nyilvántartás (Vonalkód)
o Iktatás
o Központi elektronikus dokumentumtár/tudásbázis
o Valós idejű üzenetkezelés
o Probléma nyomon követés (Ticketing)
• Beszerzés, logisztika, raktározás
o Készletkezelés
o Több raktár kezelése (helyrajzilag távol)
o Selejtezés, átvezetések
o Bevételezés, leltározás
o Deviza, többféle pénznem kezelés
o Beszerzés, szállítás tervezés
o Tervek rögzítése, terv/tényadatok elemzése

• Termelés
o Gyártáskövetés
o Kapacitásszükséglet tervezés
o Beszerzési előrejelzések
o Gyártási rendelések
o Gyártás ütemezés/receptúra kezelés
o Hulladékkezelés

• Irányítás
o Projektek,tervezés, kimutatás kezelés
o Erőforrások, Ügyfélkezelés (CRM)
o Biztonságtechnika (Távfelügyelet)

• Humán Erőforrás (HR)
o Cafeteria (Béren kívüli juttatások)
o Dolgozói alapadatok kezelése
o Munkakörök, munkaszerződések kezelése
o Feladat kiosztás/ütemezés (Ticketing)
o Ügynökök/ügynök hierarchia kezelés


Referencia helyek (ahol rendszerünk megtekinthető):

• Árendás Virág Kft. - INNOWAIR GARDEN System Enterprise
http://www.arendasvirag.hu

Árendás Virág Kft. - Szeged
Cserepes dísznövények termesztése
nagykereskedelem/kiskereskedelem
országos TESCO beszállítás
elektronikus számlázás (EDI)
biztonságtechnika, távfelügyelet

• HAÁSZ Kft. - INNOWAIR System Standard
http://www.haaszkft.hu

HAÁSZ Kft. - Szeged
Közterületi játszótéri fajátékok
gyártása, kereskedelme
web áruház funkciók/elektronikus fizetés

• Silko Hygiene Kft. - INNOWAIR System Standard
http://www.torkszeged.hu

Silko Hygiene Kft. - Szeged
Higiéniai eszközök kis és nagykereskedelme
web áruház funkciók
távfelügyelet

Jelenlegi, bevezetés alatt álló cégeink:
• SZISZ Szeged Kft. (Szeged) - INNOWAIR FLAT System Standard
http://www.sziszkft.hu
• Panzi-Pet Kft. (Budapest) - INNOWAIR System Standard
http://www.panzipet.hu
• DVP-DECO Kft. (Szeged) - INNOWAIR GARDEN System Standard
http://www.dvpdeco.hu
• PET Akvarisztika Kft. (Győr) - INNOWAIR System Standard
http://www.petakvarisztika.hu
• Trópus Díszállat (Szeged) - INNOWAIR MARKET System
http://www.tropus-szeged.hu


A rendszerrel kapcsolatos testreszabott árainkat kérje személyesen,
vagy kérje bemutatónkat, ahol megismertetjük a rendszer működésével
és használatával a gyakorlatban!


IML Interaktív Kft.
6722 Szeged, Gogol u. 9. I. em. 1.
tel., fax.: (36) (62) 632-101

www.iml.hu (info@iml.hu)

Milliós megtakarítás vállalatirányítási szoftverekkel - KÉPGALÉRIA
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárindító nyeremények a Szerencsejáték Zrt.-vel

Gyűjtse Ötöslottó szelvényeit a 3 millió forintos készpénznyereményért! Tovább olvasom