Járjon utána, mekkora összegre biztosította ingatlanát

2019.09.24. 09:00

Ne panaszkodjon, ha keveset fizetett a biztosító

A károsultaknak utána kellene járniuk, annak idején mekkora összegre biztosították az ingatlanukat. A drasztikusan megemelkedett ingatlan- és építőipari árak mellett ugyanis a lakástulajdonosok rendre elfelejtik a házuk forgalmi értékéhez igazítani a biztosítási szerződésben szereplő újjáépítési költséget. A biztosító meg csak ez alapján fizet.

Web

 

Kinek van ideje az évekkel ezelőtt megkötött lakásbiztosítási szerződését nézegetni?

Pedig nem ártana, ugyanis sokakat érint a jelenség: a szerződés sokkal alacsonyabb érték biztosításáról szól, mint az ingatlan jelenlegi újjáépítési költsége. (Ami az építőanyagok drasztikus emelkedése miatt sokszor meg sem közelíti a szerződésben szereplő értéket.)

Magyarán, ha például természeti katasztrófa dönti romba a házat, nem fog annyit fizetni a biztosító, mint amennyiből újat építhet magának a károsult.

A magyar lakások nagyjából 70 százaléka biztosított ingatlan, de ebből kevés esetben igazították a szerződést a jelenlegi piaci árakhoz. Sajnos a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem, vagy csak részben nyújt megfelelő védelmet. Az elavult biztosítások egészen addig nem okoznak gondot, amíg nem történik egy váratlan tragédia, és a károsult élete munkája percek alatt válik semmivé. Ezért kellene minden tulajdonosnak leporolnia régi szerződését és frissíteni a biztosítását.

Aki mostanában jut élete első lakásához, jó, ha tudja: sokféle ajánlatot kínálnak a biztosítók, amit szinte csak a szakavatottak tudnak jól összehasonlítani. Például vannak olyan konstrukciók, amelyek nemcsak a vagyonbiztosítást, hanem a balesetbiztosítást és a felelősségbiztosítást is tartalmazzák, így még nehezebb eligazodni a lakásbiztosítások útvesztőjében. Ezért elkél a biztosítási szakember vagy akár egy alkuszcég közreműködése is. Az otthonbiztosítások általában több alapfedezetet is tartalmaznak.

Kössön lakásbiztosítást olyan alkuszcégen keresztül, ahol biztosítása mellé szakértelmet, biztonságot, pontosságot, egyéni igényeihez igazított ügyintézést is kap! Az Elsőbiztosítás Kft. valamennyi biztosítótársaság ajánlatát elemzi és az ügyfelei igényeihez leginkább alkalmazkodó biztosítást ajánlja ki és köti meg számukra, ezért a szolgáltatásért nem kell külön díjat vagy bármilyen más költséget fizetni, mert ez minden esetben ingyenes. Segít a kárbejelentésben és a kárügyintézésben is, mely szolgáltatások szintén ingyenesek az ügyfelei számára.

 

Elsőbiztosítás Kft.

6722 Szeged, Dáni u. 6.

Hívjon: +36-30/7733-300

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában