Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Nyerjen jegyet a Rózsalovagra!

Játsszon velünk és nyerjen jegyet a Belvárosi Mozi MET-koncertjére. Csupán egy kérdésre kell helyesen válaszolnia.
Az első szezon félidejéhez érkeztünk: a 9 közvetítésből álló sorozat 5. darabja Richard Strauss mesterműve, A RÓZSALOVAG, melyet január 9-én, este hét órakor mutatnak be a Belvárosi mozi Zsigmond Vilmos termében.

Mint ismeretes, Magyarországon először a budapesti Müpa kapcsolódott be a közvetítésekbe, a szegedi Belvárosi mozi pedig - másodikként az országban - tavaly ősztől. Az idei, 2009/10-es szezonban 44 ország mintegy 1000 helyszínére sugározzák az adást.

Richard Strauss zeneszerző (nincs köze a keringőiről ismert Strauss-családhoz) és Hugo von Hofmannstahl drámaíró művészi együttműködésének legnagyszerűbb szellemi terméke pergő és színes cselekményű, 100 éve játszódó történet, amely egy szerelmi háromszög körül bonyolódik.

Az est két világsztárja Plácido Domingo, aki házigazdaként bevezeti az előadást, és ahogyan már megszoktuk, a szünetekben élő interjút készít az énekesekkel és az előadás alkotóival. Plácido Domingot a színpadon is láthatjuk hamarosan: a február 6-i Simon Boccanegra előadás címszereplője lesz.

Az est másik világsztárja az élő legenda, az „isteni díva", Renée Fleming, akit a tábornagyné szerepében hallhatunk-láthatunk, és akit a szaksajtó „korunk legelbűvölőbb hangjának" nevez. Az előadást eredeti nyelven, angol és magyar felirattal közvetítik.

A közvetítésekre szólójegy 3490 Ft-ért vásárolható, a 3 előadásra szóló CARMEN-bérlet ára 9000 Ft. Kaphatók a Belvárosi moziban, az IH Rendezvényközpontban és a ticketportál országos hálózatában.

Játsszon velünk és nyerjen jegyeket az előadásra!

Válaszoljon az alábbi kérdésre, majd a helyes választ küldje be az online@delmagyar.hu címre.

Beküldési határidő:
2010. január 8. 12 óra

Nyerteseink: Dajka Margit és Gyuris Nikoletta.

Ki A rózsalovag zeneszerzője?

a.) Giacomo Puccini

b.) Georges Bize

c.) Richard Strauss

A helyes megfejtők között 2x2 db jegyet sorsolunk ki a január 9-i A rózsalovag című előadásra.

Kérjük, az üzenetben tüntesse fel telefonszámát is, hogy minél hamarabb értesíthessük, ha Önre mosolyog a szerencse illetve a tárgymezőbe írja be: MET játék

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a gasztro- és a rejtvénymagazin!

Aligha van nagyobb izgalom és öröm annál, mint amikor új tag érkezik a családba. Így van ez egy… Tovább olvasom