Panírozott Beethoven a Fasor vendéglőben

Melyik a legjobb zene? És melyik a legjobb étterem? Mindenkinek megvan a saját válasza erre a kérdésre.

Az Ultimate Guitar egy több mint húsz éve működő, mára már 10–12 milliós táborrá nőtt online közösség, elsősorban a gitárzene szerelmeseit tömörítő virtuális szervezet.

Mivel a gitárzene leginkább a popkultúrára jellemző, így az UG derékhadát is a keményvonalas rockzenerajongók adják, de szép számmal akadnak blues- és jazzfanatikusok is. Az UG egyetemi hobbiból vált üzleti vállalkozássá, és zenei berkekben ma már komoly véleményformáló tényezőnek számít.

Nemrégiben az UG közössége megszavazta minden idők legjobb intróval kezdődő zeneszámait. Nem meglepő, hogy a lista nagy részét a keményebb hangzású rockbandák adják, mint például a Ministry, a Rush, a Slayer, az Iron Maiden, az AC/DC vagy a Black Sabbath, de olyanok is szerepelnek a listán, mint a Queen, Jimi Hendrix, Santana, a Dire Straits vagy épp a Pink Floyd.

És mi köze Beethovennek a rántott húshoz és a metál zenére őrjöngő milliókhoz?

A szavazás végeredménye az lett, hogy az UG fanatikus rock-, blues- és jazzrajongó közösségének tagjai minden idők legjobb bevezetőjével rendelkező zenei produktumának Beethoven V. (c-moll) szimfóniájának első tételét választották!

A döbbenet, a meglepődés jogos és érthető. Megdöbbenünk nyilván, mert Beethoven nemhogy nem a mai popkultúra része, de még csak nem is gitárzene. Ám ha jobban belegondolunk, talán mégsem annyira meglepő. Merthogy a gitárrajongók véleménye azt is jelenti, hogy az, ami jó, ami minőségi, ami élményt kínál és ad a közönségnek, az sosem megy ki a divatból, az mindig értékes lesz – még akkor is, ha a világ drasztikusan megváltozik és a produktumnak egyre több és egyre jobb versenytárssal kell megküzdenie ugyanazért a közönségért.

Ugyanez a helyzet a gasztronómia területén is. Ma már elképesztő kínálatot, változatosságot, ízeket találhatunk bárhol – akár a következő sarkon betérhetünk egy fine dining étterembe vagy rendelhetünk online bármilyen, az általunk megszokottól mind kulturálisan, mind ízvilágban markánsan különböző ételt. Ha élvezni akarjuk a világ konyhaművészetének kínálatát, már nem kell átlépni az országhatárt, sőt a városunkból sem kell kimozdulni, de akár a szobánkban, a számítógép előtt ülve is böngészhetjük a gasztronómia által kínált rendkívüli változatosságot.

És – csakúgy, mint a zenében – itt is igaz, hogy ami jó, az mindig jó lesz; ami jó, az sosem megy ki a divatból.

A hagyományos konyha, a magyaros konyhaművészet, az egyszerű, de karakteres ízvilágú ételeink – főleg, ha kifogástalan kiszolgálással párosulnak – mindig divatosak lesznek, mindig magukhoz vonzzák a saját közönségüket.

A Fasor vendéglő célja az elképesztően széles és változatos gasztronómiai kínálat közepette – a megújulás szándéka mellett – a XXI. századi igények kielégítése; azonban igyekszik a régi, a klasszikus vendéglátás hagyományait életben tartani, ahol a minőségi ételkínálat, a kifogástalan konyha és a nagyszerű kiszolgálás teszi a vendéget elégedetté és elégedett, visszatérő vendéggé.

A Fasor vendéglő a megszokott, hagyományos, magyaros ízeket és ételeket kínálja mindazoknak, akik fogékonyabbak a panírozott húsok, a pörköltek vagy a sültek nyújtotta kulináris élvezetekre, mint a modern divatos ételekre vagy a gyorséttermi kínálatra.

Ami az Ultimate Guitar közösségének Beethoven, az a szegedi gasztronómiának a Fasor vendéglő. Kortalan minőség, ami mindig kifogástalan élményt kínál.

(X)

Hozzászólások

Vigyázat, átverős levelekkel csapják be a Nemzeti Közművek ügyfeleit
Annyi visszaélés történt az NKM nevében, hogy a szolgáltató felhívta a figyelmet a szükséges óvatosságra.
Az államfő Florin Citu ügyvivő pénzügyminisztert kérte fel kormányalakításra
Azt hitte az Oscar-jelölt színésznő, hogy átok ül rajta
Mert ugye egy színésznőnek sem mehet minden elsőre...
Több mint kétszáz szexrabszolgát és kényszermunkást szabadítottak ki Nigerben
A kiszabadított áldozatok között 46 gyerek is volt, akiket szállókban és nyomornegyedekben kényszerítettek prostitúcióra.
Oroszország péntektől nem ad ki vízumot iráni állampolgároknak
Szombaton pedig, két légitársaság járatait kivéve, leállítja a légiforgalmat Dél-Koreával.
Miért eltérő a vírus halálos áldozatainak aránya még Kínán belül is?
Egyelőre nem állapítható meg biztosan, mennyire halálos kór az új koronavírus okozta tüdőgyulladás.