Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Robert Christian Bachmann: Hidakat építünk

Robert Christian Bachmann, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője vallja, a hat éves fennállás azt bizonyítja, Szegednek óriási igénye van a hasonló kulturális élményre. A zeneszerző, karmester a fiatalok támogatását hangsúlyozza. Ma kezdődik és keddig tart a Szent Gellért Fesztivál. (X)
– Alapvető kérdése a mai zenei nevelésnek, hogyan vezessük a fiatal, tehetséges művészeket. Több mint húsz éve munkálkodom Magyarországon, ez alatt több száz fiatal magyar muzsikusnak adhattam ösztönzést a pályán – mondta Robert Christian Bachmann, a Szent Gellért Fesztivál alapítója és művészeti vezetője.

Robert Christian Bachmann: Hidakat építünk. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A fesztivál védnöke
Kiss-Rigó László, megyéspüspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye

Információk
„Régió-10" Kft.,
6720 Szeged, Dugonics tér 12.; Tel.: +36-62/710-500
e-mail: info@regio10.hu
web: www.szentgellertfesztival.hu, www.stgellertfestival.com/

Jegyek kaphatók
a koncertek előtt a helyszínen;
a C & T Hungary Kft. Utazási Irodában (6720 Szeged, Dugonics tér 12.)

A rendezvény egyik különlegessége, hogy a nyitónapon a szegedi szimfonikusok Bachmann egyik eddig Szegeden sosem játszott darabját mutatják be. Neves művészek előadása mellett idén is lehetőséget kapnak fiatal zenészek a szereplésre, akik Beethoven egyik darabját dolgozták át, saját ötleteik hozzáadásával. A három hallgató közül az egyik a Liszt Ferenc Zeneakadémiáról került ki.

– Ezúttal három fiatal dél-koreai művész is fellép szólistaként a fesztiválon, a csellista Joon-Ho Shim, a hegedűs Marisol Lee és a fuvolás Youngji Ahn több koncerten is közreműködik majd – emelte ki a művészeti vezető. Szeptember 23-án, hétfőn szerepel először Magyarországon a három dél-koreai egyetemista.

A német–osztrák származású zeneszerző és karmester a programokról elmondta, olyan darabokat választottak ki, amelyek a város zenei életét tovább gazdagítják, fő hangsúlyt most is a klasszikusok kapták, mellettük azonban kortárs zenei művet is meghallgathat majd a közönség. Bruckner nyolcadik szimfóniája csendül fel az első nap. A szimfónia különlegessége, hogy az eredeti, 1887-es kotta alapján hangzik majd el.
Robert Christian Bachmann szerint az, hogy immár hatodik alkalommal rendezik meg a fesztivált, bizonyítja, hogy Szegednek és magyaroknak szüksége van a hasonló kulturális élményre, szeretné, ha sokáig lenne sikeres az együttműködés.

– Emellett a fesztivál célja az is, hogy minél több ember megismerje az országot és annak kultúráját. A zene hidakat épít, országon belül és határon túl is – hangsúlyozta a művész. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkapta a forgalmazási engedélyt a Szintézis online pénztárgépe is

A piac dinamikusan bővül, az árak lefelé tendálnak. Már az olcsóbb pénztárgépek is a piacra… Tovább olvasom