PR

2019.03.29. 01:00

Saját CT-készülék segíti a GGDent fogászati műtéteit

Még az év végén CT-készülékre cserélte panorámaröntgen-gépét a szegedi GGDent Fogászati és Implantációs Központ. A leginkább a fogimplantátum tökéletesebb és biztonságosabb beültetésénél hasznos eszköz 3D-s leképezést készít a teljes arckoponyáról.

– A korábbi 2 dimenziós panoráma­röntgennel szemben CT-készülékünk 3 dimenziós leképezést készít az arckoponyáról, a két állkapocs területéről, az orrüregről, a teljes fogazatról, illetve a fogelváltozásokról – magyarázza dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa.


Az így kapott arckoponyarajz a számítógépen nemcsak elforgatható és aprólékosan böngészhető, hanem szelvényenként külön-külön is tanulmányozható. Így a szakember figyelmét egyetlen apró részlet sem kerülheti el: akár a foggyulladás gócpontjáról, akár a gyökérkezelt fog oldalcsatornájáról vagy arcüreggyulladásról van szó.

A CT-készülékkel az is pontosan felmérhető, milyen implantáció alkalmazható a páciensnél.


A GGDent Fogászati és Implantációs Központban a legmodernebb implantációs technológiákat alkalmazzák, többek között a digitális vagy az all-on-four fogbeültetést. Az előbbi lényege, hogy a CT-felvétel alapján virtuálisan megtervezik és elkészítik az állcsontgerincre helyezendő fúrási sablont. Ezen keresztül ezredmilliméter pontossággal fúrható meg az állcsont.


A másik a 20–30 évre is tartós eredményt hozó all-on-four technológia, amely szintén az előzetes CT-felvételre alapoz. Ennek lényege az azonnali fogpótlás: a fogeltávolítást követően az implantátumok műtét útján rögtön az állkapocscsontba kerülnek, majd 1-2 nap múlva ideiglenes, fix fogpótlást kap a páciens. Az állandó, műanyag fogsort 4–6 hónap után egyszerűen felcsavarozzák. Az országban csupán néhány helyen alkalmazott all-on-four eljárást a kontroll-CT-felvétel segíti, amely az orvosnak és páciensének egyaránt nagy biztonságérzetet ad.

 

GGDENT Fogászati és Implantációs Központ 

Bejelentkezés: 06-30/447-4343

Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45. fszt. 1.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában