Hallgassa élőben!

Saját CT-készülék segíti a GGDent fogászati műtéteit

Még az év végén CT-készülékre cserélte panorámaröntgen-gépét a szegedi GGDent Fogászati és Implantációs Központ. A leginkább a fogimplantátum tökéletesebb és biztonságosabb beültetésénél hasznos eszköz 3D-s leképezést készít a teljes arckoponyáról.

– A korábbi 2 dimenziós panoráma­röntgennel szemben CT-készülékünk 3 dimenziós leképezést készít az arckoponyáról, a két állkapocs területéről, az orrüregről, a teljes fogazatról, illetve a fogelváltozásokról – magyarázza dr. Görög Gábor, a GGDent Fogászati és Implantációs Központ szájsebész fogszakorvosa.

Az így kapott arckoponyarajz a számítógépen nemcsak elforgatható és aprólékosan böngészhető, hanem szelvényenként külön-külön is tanulmányozható. Így a szakember figyelmét egyetlen apró részlet sem kerülheti el: akár a foggyulladás gócpontjáról, akár a gyökérkezelt fog oldalcsatornájáról vagy arcüreggyulladásról van szó.
A CT-készülékkel az is pontosan felmérhető, milyen implantáció alkalmazható a páciensnél.

A GGDent Fogászati és Implantációs Központban a legmodernebb implantációs technológiákat alkalmazzák, többek között a digitális vagy az all-on-four fogbeültetést. Az előbbi lényege, hogy a CT-felvétel alapján virtuálisan megtervezik és elkészítik az állcsontgerincre helyezendő fúrási sablont. Ezen keresztül ezredmilliméter pontossággal fúrható meg az állcsont.

A másik a 20–30 évre is tartós eredményt hozó all-on-four technológia, amely szintén az előzetes CT-felvételre alapoz. Ennek lényege az azonnali fogpótlás: a fogeltávolítást követően az implantátumok műtét útján rögtön az állkapocscsontba kerülnek, majd 1-2 nap múlva ideiglenes, fix fogpótlást kap a páciens. Az állandó, műanyag fogsort 4–6 hónap után egyszerűen felcsavarozzák. Az országban csupán néhány helyen alkalmazott all-on-four eljárást a kontroll-CT-felvétel segíti, amely az orvosnak és páciensének egyaránt nagy biztonságérzetet ad.
 

GGDENT Fogászati és Implantációs Központ 
www.ggdent.hu
Bejelentkezés: 06-30/447-4343
Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 45. fszt. 1.
(X)
Hirdetés
Zöldségekkel is harcolhatunk a klímaváltozás ellen
Lélegeztetéshez szükséges eszközöket szállítunk erdélyi kórházaknak (videó)
Magyarország 40 darab lélegeztetőgépet, 1650 darab lélegeztetéshez szükséges maszkot és 3000 doboz favipiravir hatóanyagú gyógyszer szállít húsz, főként erdélyi kórházba csütörtökön – jelentette be ma reggel Szijjártó Péter.
Kevesebb a baleset, mint tavaly
Kevesebb közlekedési baleset történt Csongrád-Csanád megyében az idei első félévben, mint 2020-ban ugyanekkor, viszont ezek közül több volt olyan, amelyikben meghalt valaki.
A fertőzöttek száma közel 245 millió, a halálos áldozatoké közel 5 millió a világon
A világon 244 996 373 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 971 538 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.
Péntektől látható a Szépművészeti Múzeum Cezanne-kiállítása
A tárlat Cezanne és a klasszikus avantgárd kapcsolódási pontjait mutatja be a világ mintegy negyven gyűjteményéből érkezett remekművekkel.
Marine Le Pen: az Európai Unió célja a totális irányítás
Az Európai Bizottság egyre agresszívebb, fenyegető és zsaroló hangja elfogadhatatlan egy szuverenista nemzet számára.
Speciális bankkártyákkal segíti a vakokat és gyengénlátókat a Mastercard
Az új kártyák kibocsátását azzal indokolták, hogy a látássérülteknek nehézséget okoz a kártyák megkülönböztetése.