Hirdetés

2020.09.30. 01:00

Szentesen nyitott adománykoordinációs pontot a Magyar Református Szeretetszolgálat

A délkeleti országrészen belüli adománygyűjtést és -elosztást teszi hatékonyabbá az a 20 m2-es adománykoordinációs pont Szentesen, mely „A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” (EFOP-2.2.15-16-2017-00014) projekt révén valósult meg. A szervezet 650 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Uniótól és a Magyar Kormánytól, melyből további két adománykoordinációs pont, valamint két raktárközpont létesült.

Fotó: Nemenyi Marton

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség gyülekezetével együttműködve adománykoordinációs pontot létesített, mely a Szentes és környékén élő rászorulók körében végzett diakóniai tevékenység támogatását szolgálja. A Szeretetszolgálat adománykoordinációért felelős területe itt tudja elhelyezni azokat az adományokat, melyek kiosztásában a gyülekezet nyújt segítséget.

A projekt során egy 20 m2-es helyiség teljes felújítása valósult meg. A raktárhelyiségbe – a tárolást megkönnyítendő – salgópolcok, valamint irodabútorzat került.

A Szervezet célkitűzéseit a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Operatív Program keretében valósítja meg, amelyhez az Európai Uniótól és a Magyar Kormánytól 650 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A szentesi beruházás mellett a Hajdú-Bihar megyei Ebesen egy 1000 m2-es országos logisztikai központot alakított ki a Szeretetszolgálat, melyben közel 1000 tonna adomány tárolható. Határközelsége miatt az erdélyi és kárpátaljai magyarság részére történő segítségnyújtás bázisául is szolgál, emellett a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoportjának felszerelése is itt kerül elhelyezésre.

Fotó: Lucski Zsófia, az ebesi logisztikai központ

Gelénesen egy 200 m2-es logisztikai központot hozott létre a szervezet, míg Pécsett és Alsóörsön további adománykoordinációs pontokat alakított ki. Az ingatlanfejlesztéseken túl eszközök, gépek, felszerelések, informatikai eszközök beszerzése is megvalósult, valamint négy személyszállításra és adományszállításra alkalmas gépjármű is beszerzésre került. Mindezek hosszú távon is költséghatékonyabbá teszik a Szervezet feladatvégzésnek folyamatát, illetve lehetővé tesznek egy sokkal dinamikusabb, felmerülő szükségekhez és igényekhez igazodó reagálást.

„Nálunk, a Magyar Református Szeretetszolgálatnál alapvetés az, hogy minden rászoruló számára lehetőségünkhöz mérten minőségi adományt adjunk át, ne alázzunk meg senkit olyan élelmiszeradománnyal, melyet adott élethelyzetben mi magunk sem ennénk meg, vagy ruhával, melyet mi magunk sem viselnénk szívesen. Hiszem, hogy az előttünk álló évtizedekben több százezer rászoruló embertársunknak tudunk majd reményt adni az itt tárolt adományok révén megjelenő cselekvő szeretettel” – hangsúlyozta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Fotó: Neményi Márton

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006-os alapítása óta több millió embernek nyújtott segítséget határainkon innen és túl. Példának okáért a COVID-19 járvány kapcsán a szervezet sebészeti szájmaszkból 60.000 darabot osztott szét, mosható maszkból 5000, arcpajzsból 10.000 darabot készítettek. Higiéniás termékeket 23.000.000 forint értékben vásároltak, friss zöldségből és gyümölcsből pedig több mint 5 tonnát osztottak ki. Rendkívül népszerű Mentő Maci programjuk keretében pedig már 17.000 mackót adtak át az Országos Mentőszolgálat részére, melyek elkészítése 60 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat.

ADOMÁNYOZÁSI LEHETŐSÉGEK

Online adományozás: adomany.jobbadni.hu

Bankszámlaszám: K&H 10702019-85008898-51100005

Adományvonal: 1358 (minden hívás/SMS 500 Ft)

Adószám: 18196913-1-42

További információ a http://www.jobbadni.hu honlapon érhető el.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában