Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Találkozzon a Fogtündérrel!

A Globe Centre Egészségközpont gyermek fogászati programja a szorongás oldására
Nemcsak a felnőttek tartanak a fogorvostól, ez a félelem már sokszor gyermekkorban kialakul. Ezt legtöbbször úgy orvosolják, hogy a gyermeket elaltatják vagy bódítást alkalmaznak nála. Ez a gyermekeknek traumát okoz és a félelem okát sem szünteti meg, ami így egész felnőtt korukban végig kísérheti őket.
 
Mi a Globe Centre-nél azon dolgozunk, hogy olyan megoldást találjunk a problémára, ahol a félelmet nem gyógyszerekkel oldják, hanem egy olyan világ létrehozásával, ahol a gyermekek biztonságban érzik magukat. Ez pedig a mesék és a varázslat világa.
 
A Globe Centre hivatalos fogtündérét, a Miss Alpok Adria verseny győztesét: Táborosi Dominikát kérdezzük a módszerről.
 
-Azt kell mondjam nagyszerű az ötlet. Mi a varázslat alapja?
 
- A fogtündért - a mesefigurát, aki gyermekek millióinak teszi kellemesebbé a fogvesztés megtapasztalását - mindenki ismeri. Nálunk a gyermekek teljes nagyságában találkozhatnak a fogtündérrel, aki jelenlétével, mesébe csomagolt magyarázataival megkönnyíti nekik a félelmük legyőzését.

- Mi a menete egy ilyen alkalomnak?

- A fogtündér program célja a gyermekek számára kialakított váróban a kapcsolatteremtés és a szorongás oldása mesével, beszélgetéssel, játékokkal. Amikor a gyermek feloldódott- sor kerülhet a vizsgálatra, ahol a fogtündér elmondja neki mi fog történni és a vizsgálat vagy kezelés teljes időtartama alatt vele is marad. Természetesen a gyermek előtt a szülők is beülnek a fogászati székbe , megnézi a doktor bácsi az ő fogaikat is, hiszen fontos a példamutatás, illetve így a gyermek maradék aggodalma is szertefoszlik.
 
- Ezen kívül mi a feladata a fogtündérnek?

- A legfontosabb, hogy neki kell a varázslatot megteremteni a rendelőben. Ennek egyik eszköze a színes és csillogó fogtömés, amit tejfogaknál tudunk alkalmazni. Miután a fogorvos betömi a fogat, a fogtündér a kiválasztott színre varázsolja át a tömést. Természetesen a gyermekek bátorságát értékeljük. Oklevelet, matricákat, és színezőket kapnak ajándékba.
 
- Hogyan kerültél a fogtündér szerepébe?

- Amint megkerestek ezzel a lehetőséggel, azonnal tudtam, hogy itt a helyem. Gyermekként én is hittem a fogtündér létezésében, egy-egy tejfog elvesztése után izgatottan kerestem a párnám alá rejtett apró ajándékokat. Egy alkalommal, már volt szerencsém bátor gyermekekkel találkozni a rendelőben. Megható élmény volt, mikor egy kislány azt mondta, ha felnő Ő is fogtündér szeretne lenni. Izgatottan várom a következő alkalmat és mindent megteszek annak érdekében, hogy mosolyt varázsoljak a kis arcokra.

Hozza el hozzánk gyermekét és májusban egy fogászati állapotfelmérésre, kérje hozzá Fogtündér szolgáltatásunkat és mi meglepjük gyermekét egy ingyenes ajándékcsomaggal!
 
GlobeCentre Egészségközpont
6724 Szeged, Kenyérgyári út 11.
Időpont-egyeztetés:+36-20/289-0778
E-mail: info@globecentre.hu
További információért katt: globecentre.hu
(x)

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári akció a soproni Lövérekben

Sopront biztosan nem kell bemutatni senkinek. Van, aki a Tűztoronyról ismeri, sokan a soproni… Tovább olvasom