Zöldenergia

2019.10.18. 08:00

Tanyasi, falusi, városi lakos is pályázhat most napelemrendszerre

Olyan napelemet vásároljon, ami 25 év után is legalább 80 százalékon dolgozik! A Sharp napelem és Solar Edge technológia okosrendszerként teszi lehetővé, hogy akár negyedóránként nyomon kövesse telefonjáról az áramtermelést otthonában. A 3 COMM LINE Kft. ezt építi ki magánházak, cégek számára, és még a napelempályázatoknál is segít.

A 3 COMM LINE Kft. a háztartás elektromos áramigényét előállító napelemes rendszerek teljes kiépítésében, illetve az ehhez szükséges pályázatírásban is segíti ügyfeleit. Egyrészt a lakosságot, másrészt a közületeket szolgálja ki az okos napelemrendszer megoldásaival.

Magánháznál a rendszer legalább 1, de lehetőség szerint 2 év elszámoló áramszámlája alapján épül ki. A szakemberek felmérik a tető nagyságát, tájolását, teherbíró képességét, árajánlatot készítenek, majd annak elfogadása után szerződést kötnek az ügyféllel. Az engedélyezési eljárás az áramszolgáltató felé nagyjából 3-4 hónapot, a kivitelezés csupán 2-3 napot vesz igénybe. A folyamat a villanyóra lecserélésével zárul. A beruházás körülbelül 8-10 év alatt térül meg.

Ha a beruházásra pályázni akar, az ehhez szükséges papírmunka terhét is leveszi a válláról a rókusi pályaudvar mellett található szaküzlet.

Jelenleg a következő támogatási lehetőségek érhetőek el:

– Belterületi lakosok 0 százalékos hitelkonstrukció mellett 5 millió forintig jelzálogteher nélkül telepíthetnek napelemrendszert. Ehhez csupán 10 százalék önerővel kell rendelkeznie az ingatlantulajdonosnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a havi villanyszámla értéke nagyjából lefedi a hitel törlesztőrészletét – magyarázza Csábiné Soós Gabriella, az UNIO-TRADE Kft. ügyvezetője.

– Létezik napelempályázat külterületi tanyákon élők számára is: ennél az utófinanszírozott konstrukciónál 95 százalék támogatás mellé csupán 5 százalék önerőt kell felmutatnia a tulajdonosnak.

– A harmadik pályázati lehetőség a falusi csokhoz kapcsolódik: a maximum10 millió forintig igényelhető falusi csokból 5 millió forint az ingatlan-energiahatékonyságot növelő korszerűsítésre fordítható. Ennek keretében pályázható meg napelemrendszer kiépítése.

– Cégek számára is fut most pályázat: itt 1,5-3 millió forint támogatás igényelhető 7,5-15 kilowattos rendszerek megvalósítására. Ekkora napelemrendszerek havi 60-70 ezer forint villanyszámla kiváltását jelentik. A közeljövőben várható pályázat még nagyobb rendszerekhez is.

A beruházási folyamat teljes koordinálását, valamint az áramszolgáltató felé az ügyintézést a cég, a banki hiteligénylést pedig az ügyfél intézi – mondja az ügyvezető, aki felhívja a figyelmet cégük szervizszolgáltatására is.

– A nagy múltú, stabil hátterű cégek meghibásodás esetén is elérhetőek. Olyan teljes körű, részletes árajánlatot érdemes bekérni a cégektől, amelyeket könnyen összehasonlíthat egymással az ügyfél. A megtévesztően olcsó, névtelen kínai rendszerektől ne várjon senki csodát.

A 35 fővel dolgozó 3 COMM cégcsoport 3 vállalata közel 30 év tapasztalatával, szakértelmével, teljes körű tanácsadással, minőségi kiszolgálással, kivitelezéssel és szervizeléssel fogadja ügyfeleit. A minőséget garantáló szaküzlet villamosmérnöki háttérrel, szerelő- és tervezőcsapattal szolgálja ki nem csak Délkelet-Magyarországot, hanem az ország teljes területét.

Elérhetőség:

3 COMM Cégcsoport

Szeged, Kossuth Lajos sgt. 125.

Tel.: 06-62/543-333

szegednapelem.hu

3comm.hu

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában