PR-cikk

2020.11.30. 08:00

Tanyasi napelempályázatban segít a 3 Comm Line Kft.

Bár a 10%-os önerővel igényelhető napelemrendszer-pályázat megszűnt, a 95%-os, vissza nem térítendő, állami támogatású, külterületi tanyákon élőknek szóló napelempályázat töretlen népszerűségnek örvend – még akkor is, ha a feltételek kismértékben módosultak.

Kép forrása: 3 Comm Line Kft.

 

Kép forrása: 3 Comm Line Kft.

A legfeljebb 6 millió forintos támogatást adó, tanyák kismértékű infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázat keretében maximum bruttó 2 millió forint fordítható szennyvíz- és víztisztításra, bruttó 4 millió forint pedig napelemrendszer kiépítésére.

Alapfeltétel, hogy a lakóingatlannak számító tanyaépület a vele azonos helyrajzi számon található földterülettel együtt legfeljebb 1 hektáros lehet. Csak az életvitelszerűen és bizonyíthatóan ott élő tanyatulajdonos vagy közvetlen hozzátartozója igényelheti a napelemes támogatást. Fontos változás, hogy csakis az áramszolgáltató által igazolt, éves fogyasztás alapján építhető ki a rendszer, nagyobb létesítése a pályázat keretein belül nem lehetséges. A beérkezett pályázatokat negyedévente bírálja el az illetékes szerv.

Kép forrása: 3 Comm Line Kft.

– Az elszámolható költségek 95%-áig, maximum 4 millió forintig támogatja az állam az utófinanszírozott beruházást, vagyis a pályázónak rendelkeznie kell a szükséges pénzösszeggel. A megnyert támogatást a kormányhivatal Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hatósága utólag utalja el a pályázónak, akinek ehhez előzetesen regisztrálnia kell – a Csongrád- Csanád megyeieknek a hódmezővásárhelyi hatóságnál – magyarázza Harcsa-Pintér Sándor, a 3 Comm Line Kft. ügyvezetője, hozzátéve, a gyakorlat azt mutatja, hogy a pályázat beadásától számított egy éven belül zárul le a projekt.

A beruházási folyamat teljes koordinálását, az áramszolgáltató felé az ügyintézést a cég, az esetleges banki hiteligénylést az ügyfél intézi – mondja az ügyvezető.

A 35 fővel dolgozó 3 Comm cégcsoport 30 év tapasztalatával, szakértelmével, teljes körű tanácsadással, minőségi kiszolgálással, kivitelezéssel és szervizeléssel fogadja ügyfeleit. A minőséget garantáló szaküzlet villamos mérnöki háttérrel, szerelő- és tervezőcsapattal szolgálja ki az egész Délkelet-Magyarországot.

Újabb pályázatok jönnek

A közelmúltban két új napelem-pályázatot is bejelentett a kormány.

Az egyik minimum 30-40%-os uniós támogatottságot élvez, részletei várhatóan 2021 júniusában látnak napvilágot. A tervek szerint a pályázók havi villanyóra-leolvasásra számíthatnak. A napelemeknél korábban alkalmazott „szaldó elszámolással” – vagyis a nyáron megtermelt energiát télen használja fel a fogyasztó – ellentétben arra lehet számítani, hogy a tulajdonos kifizeti az elektromos hálózatból vételezett, a háztartás által felhasznált áramot, a visszatermelt áramot pedig a fogyasztói árnál vélhetően sokkal olcsóbb visszavásárlási ár ellenében fizeti ki a szolgáltató.

A másik: a 2021. január 1-jétől induló, meglévő ingatlanok felújítására irányuló Otthonteremtési támogatás 50%-os állami térítése a napelemrendszer kiépítésére is vonatkozik. Erről annyit tudni, hogy megkezdett beruházásra nem lesz érvényes.

Elérhetőség:

Tel.: 30/749-8432

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában