PR

2019.06.27. 02:00

Több mint 61 millió forint támogatás a kamarától

Összesen 12 önkéntes kamarai tag vállalkozás nyert forrást fejlesztéseire idén a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénzügyi alapjából. Az eredményesen pályázók a legkülönbözőbb célokra kaptak visszatérítendő támogatást a gazdasági önkormányzat országosan is egyedülálló konstrukciójából. Az odaítélt támogatási keret már meghaladta a 61 millió forintot.


A nyertes cégek 80 százalékos intenzitású támogatáshoz jutottak. Ők egyebek mellett telephely vásárlására, hőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre, saját fejlesztésű zsaluzási technológia piaci bevezetésére, panzió felújításra, alapanyag és alkatrész beszerzésére, valamint tréler vásárlására fordíthatják az 5 éves futamidőre megítélt összegeket. A kamarai pénzügyi alapokból kihelyezett forrásokból Szeged mellett Makóra, Szentesre, Hódmezővásárhelyre, Szegvárra, sőt Felgyőre is jutott.

 

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is várja a kamarai tagok pályázatait gazdaság- és kereskedelemfejlesztési, valamint innovációs témákban. A soron következő elbíráláson azon pályázatok kerülnek előterjesztésre, amelyek 2019. augusztus 9-ig hiánytalanul benyújtásra kerülnek.

 

Az igényelhető maximális támogatási összeg 10 millió Ft, a támogatási intenzitás 80%. A vállalkozások a kapott pénzügyi segítséget kamatmentesen, 5 éves futamidővel tudják használni. Idei újítás, hogy már az újonnan belépő, önkéntes kamarai tagvállalkozások is pályázhatnak a kamarai pénzügyi alapok forrásaira.

 

A pályázati kiírás megtalálható a www.csmkik.hu weboldalon.


Bővebb információ telefonon a 62/554-250 számon, a 121-es melléken kérhető.

 

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában