Veinstream

2019.10.01. 15:27

Unokának, nagymamának segít a katéteres visszérműtét

Egy fiatal szegedi anyuka belátta, nincs értelme várnia. A gumiharisnyától, a gyógyszerektől és a krémektől nem fog meggyógyulni a visszeressége. Már tudja, nagyon jó döntést hozott!

Fotó: foto:Fuisz Mario www.fuiszmario.hu

 

– A terhességem alatt vettem észre, hogy nagy, kékes erek jelentek meg a lábamon. A vége felé már gumiharisnyát kellett hordanom – mesél korábbi visszérproblémáiról Kiss Mónika, aki mindig is úgy gondolt a kék erekre, mint a mumusra. Nagymamájának lábszárfekélye, édesanyjának trombózisa volt.

Barátnőjétől hallotta, hogy őt a szegedi VeinStream Klinikán kezelték, és ott nagyon jó tapasztalatokat szerzett. Mónika sokáig habozott, de aztán felkereste a VeinStream Klinika vezető érsebészét, Dr. Sipka Róbertet, aki alaposan kikérdezte és megvizsgálta. Részletesen elmagyarázta és az ultrahangos képen meg is mutatta, mi okozza a problémát és hogyan lehet azon segíteni. Miután az aggódó Mónika pontosan megértette visszerességének okát, veszélyeit és a műtét lényegét, megnyugodott. Úgy döntött, nincs értelme tovább várni, hiszen a gumiharisnyától, gyógyszerektől, krémektől nem fog meggyógyulni!

– Nem akartam úgy járni, mint a nagymamám vagy az anyukám. A főorvos úr elmondta, milyen lehetőségek vannak. A legmodernebb beavatkozást, a katéteres műtétet választottam, mert az egészségem mindennél többet ér – meséli Mónika, aki aztán egy reggel bement a VeinStream Klinikára, és délután már mehetett is haza. – Helyi érzéstelenítéssel végezték a műtétet, de a szomszédom, aki bódítást is kapott, szintén hazamehetett. Szerencsére otthon sem kellett feküdnöm, de azért igyekeztem kímélni magam pár napig. Jelentős fájdalmat nem éreztem. És ami a legfontosabb, a visszerek eltűntek a lábamról, és csak pár apró szúrás látszott! Fel is bátorodtam a sikertől, megkérdeztem a főorvos urat, a seprűvénáimmal is lehetne-e valamit kezdeni.

Dr. Sipka Róbert a lézeres módszert javasolta. Három kezelésre volt szükség. Ez ugyan több hónapig tartott, de mára alig van nyoma a lábán. Azt is tudja már, hogy ezek az apró visszértágulatok bármikor, bárhol előjöhetnek. De ha időben kezelik, nem szaporodnak el.

– Az anyukámat és a nagymamámat is elvittem a klinikára. Édesanyám a trombózisa miatt sajnos nem operálható, de a mamám már túl van a műtéten, és szépen gyógyul a fekélye. Nem hittem volna, hogy ilyen idős korban is lehet visszeret műttetni – összegzi tapasztalatait Mónika.

A modern beavatkozások az idős emberek számára sem megterhelőek, és így még a sok szenvedést okozó lábszárfekély is meggyógyítható.

Veinstream Visszér Klinika

6723 Szeged, Tábor utca 6./B

Tel.: 06-70/ 775-8746 (16.00-18.00)

ersebesz.info

(X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában