PR cikk

2021.06.22. 08:00

Varga Miklós Szentesen koncertezik

A 19. Múzeumok Éjszakájára a szentesi Koszta József Múzeum nagyszabású rendezvénnyel készül június 26-án, szombaton. A világjárvány és a pandémia utáni újranyitást követő idei, első országos jelentőségű kulturális eseményen Varga Miklós énekes is fellép.

délmagyar.hu

Kézműveskedés, papírszínház a múzeumban

A program június 26-án 10 órától múzeumpedagógiai foglalkozásokkal indul: modern alapanyagokból tilinkót készíthetnek a gyerekek Gere Sándorral a Koszta József Múzeumban. A Régészeti Csoport munkatársainak vezetésével a régészeti munka rejtelmeibe kaphatnak betekintést, mindezt kézműves-foglalkozással színesítve. 14:30-tól a Koszta József Múzeum múzeumpedagógus munkatársai papírszínház keretében mutatják be Kökény és Kázmér, a két múzeumi egér kalandjait az ásatáson. Emellett a múzeum 9 órától állandó kiállításaival és az „Attila örökösei – Szentes határában” című időszaki tárlatával várja a látogatókat.

Előadás, tárlatvezetés a Vármegyeházán

A komolyabb kulturális témák kedvelői 11 órától a Vármegyeháza épületében, az „Attila örökösei – Szentes határában” című kiállításban dr. Neparáczki Endre archeogenetikus, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpont vezetőjének előadását hallhatják Attila örököseinek archeogenetikai hátteréről. 12 órakor Koszta József nyomában… címmel rendkívüli tárlatvezetést tart a Koszta-teremben dr. Nátyi Róbert PhD. művészettörténész, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.

A Vármegyeháza épületébe a Tóth József utcai hátsó kapun lehet bejutni, a kiállítások 16 óráig várják a látogatókat.

Koncert a fényírdánál

A Múzeumok Éjszakájának programja délután 16 órakor kezdődik: a Péter Pál Polgárház udvarán Varga Miklós ad koncertet. A rendkívül nagy hangterjedelmű énekes a magyar rocktörténet kiemelkedő alakjaként a rockzenei életben, a színház deszkáin és a mozivásznon is megállja a helyét. Ezután Galda Levente, a Koszta József Múzeum kulturális nagykövete lép fel, majd 18 órától Vadkerti Imre, a Kormorán együttes énekese, frontembere énekel a közönségnek.

Táltos dobok a Péter Pál Polgárháznál

A Múzeumok Éjszakája programjainak sora a Péter Pál Polgárház udvarán zárul, ahol „Táltos dobok, szóljatok…” címmel 20 órától bepillantást kaphatnak az érdeklődők őseink lélekvilágába a táltos dobok hangján Belanka János Fehér Farkassal és dobostársaival.

Mindenkit vár a Koszta József Múzeum a Múzeumok Éjszakáján, 2021. június 26-án!

 

Címkék#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában