Hallgassa élőben!

30 nap az alkotásra - pályázat

Helyszín Szeged, Kálvária sugárút 23
A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra alkotói pályázatot hirdet középiskolás diákok, egyetemista hallgatók, pedagógusok, művészek, nyugdíjasok és mindenki más számára, aki az előttünk álló legalább 30 napban szívesen szánna időt az alkotásra. Sokaknak nehéz ez az időszak, töltsük hát meg tartalommal, töltsük meg művészettel.

Aki szívesen horgol, barkácsol, hímez, origamizik, szeret gyöngyöt fűzni, festeni, faragni, kerámiázni, vagy bármilyen alkotóművészetben otthonosan mozog, annak szeretettel várjuk a munkáját. A használt technika szabadon választható, a lényeg, hogy kézzel fogható, tárgyi alkotásról legyen szó.

Az alkotásokról kérjük készítsenek képeket, amelyeket küldjenek el a [email protected] e-mail címre, a pályázó nevével, életkorával, és az a választott kategória címével (esetleg alcímmel) együtt, december 11-én éjfélig. A fotókat telefonnal készítsék el! Egy alkotó több pályamunkát is beküldhet.

A művekről készült fotókat zsűri fogja elbírálni, illetve közönségdíjra is lehet számítani.
A pályázat lezártával, a képek megjelennek honlapunkon és Facebook-oldalunkon is. Ez utóbbin lesz lehetséges szavazatot is leadni (like), mellyel közelebb vihetjük kedvencünket a közönségdíjhoz.

A díjazás olyan vásárlási utalványokkal történik, amelyeket az alkotók további alapanyagok beszerzésére is fordíthatnak.

Az alkotásokból a járványhelyzet enyhülésekor kiállítást szervezünk az Agórában, ahová mindenkit szeretettel várunk, akkor már személyesen. 🙂

A cél, hogy minél többen tudjuk hasznosan, kellemesen, ugyanakkor, biztonságosan eltölteni az előttünk álló időszakot. Vigyázzunk egymásra, ne csak fizikailag, lelkileg is, hiszen a művészet gyógyír.

Választható kategória címek:

  • Az ünnepre várva
  • Képzelt valóság
Elkeltek az újranyitó színház első bérletei
Szeptember 3-án nagyszabású gálaműsorral, egy Tamási Áron-darabbal és filmvetítéssel nyit a felújított Tóth József Színház és Vigadó.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Határon átívelő testvéri együttműködés született
A Vajdaságban épített ki testvértelepülési kapcsolatot Csanytelek, a magyarlakta Adorjánnal léptek szövetségre. Az együttműködési megállapodással a két település között a kulturális és gazdasági együttműködést szeretnék továbbfejleszteni.
Tovább súlyosbítja a felmelegedést az Oroszországban felszabaduló metán
A metán különösen veszélyes, mivel jóval nagyobb mértékben melegíti a légkört, mint a szén-dioxid.
Friss adatok – ilyen a koronavírus koncentrációja a szegedi szennyvízben
Friss adatok a Nemzeti Népegészségügyi Központból.
83 éves, mégsem mond le veszélyes hobbijáról a Kossuth-díjas színész
Koncz Gábor imádott otthonában tölti szívesen a szabadidejét, vagy az erdőben, ahol nagy szenvedélyének, a vadászatnak hódol.