Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Moszkvai Patriarchátus Kórusa

IH Rendezvényközpont, Szeged

Szeged, Felső Tisza-part 2.

Időpont:   –

Adventi Koncert.

Karácsony az ősi Oroszországban!
A régizene kedvelők nagy örömére, 2018.december 15-19. között Magyarországon vendégszerepel a Moszkvai Patriarchátus Kórus, az ősi pravoszláv egyházi zene világszerte elismert, egyik legautentikusabb előadója. Fellépnek Miskolcon, Szegeden, Szombathelyen, Győrben és Budapesten.

upload/program/255/25438/lead_270w.jpg


Műsorukban szerepel 16-17. századi bizánci egyházzene, valamint egyes helyszíneken elhangzanak 19. századi nagy orosz szerzők (Rachmaninov, Csajkovszkij, stb) művei és régi orosz népdalok feldolgozásai is. Az együttes szívesen látott, állandó vendége a nagy nyugati zenei fesztiváloknak, sőt óriási sikerrel szerepeltek már a New-York-i Lincoln Centerben is.
A kórust 1983-ban alapította Anatoly Grindenko karmester, zenetörténész, teológus, viola da gamba szólista a Trotse-Sergieva Lavra (volt Zagorsk-i) teológiai akadémia és papnevelde diákjaiból azzal a céllal, hogy újra felfedezzék és a közönséggel megismertessék az ősrégi kéziratokban fellelhető, vagy éppen az évszázadokon át ismeretlenség homályában lapuló alkotásokat.
A hallgatóságot a világ minden táján lenyűgözi a kórus egyedülállóan fenséges, archaikusan tiszta hangzása, és az az átszellemültség, amely már szinte egy évszázadokkal ezelőtti titokzatos zenei misztériumra nyit ablakot.

 

Jegyár:

1-15 sor 5250 Ft,
16-26 sor 4990 Ft.

 

Délmagyarország hűséges olvasóinak jegyek 10% kedvezménnyel kaphatók az IH Rendezvényközpontban.


Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban, valamint a www.jegy.hu weboldalon.