Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Rejtélyes viszonyok

IH Rendezvényközpont, Szeged

Szeged, Felső Tisza-part 2.

Időpont:   –

Nyári Színházi Esték a Városháza udvarán

upload/program/249/24851/lead_280w.jpg


Rendező:   Kolos István

Szereplők: Hirtling István, Lábodi Ádám
Lövések dördülnek egy eldugott norvég szigeten, ahol a Nobel-díjas író Abel Znorko a világtól elvonultan él. A zseni magányát Erik Larsen kisvárosi újságíró zavarja meg, akinek az író hosszú évek óta először, valamiért mégis hajlandó interjút adni. De hamarosan kiderül, hogy ez a riporter nem elégszik meg a közhelyes válaszokkal. Larsen, újságíróktól szokatlan elszántsággal igyekszik kideríteni, ki az a titokzatos H. M., akinek Znorko a ,,Be nem vallott szerelem" című regényét ajánlotta... A szokványos kérdésekkel és okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem tköznapi szerelmi kapcsolatról.


Eric-Emmanuel Schmitt-tet, a francia származású szerzőt - aki Diderot metafizikájából szerzett filozófiai doktorátust - leginkább színdarabjai és forgatókönyvei alapján tartják számon. Közel húsz művét állították már színpadra, több mint harminc országban, és négy nagyjátékfilm forgatókönyvének szerzője, melyek közül a magyar közönség a Velencei fesztivál közönségdíjával jutalmazott Moniseur Ibrahim és a Korán virágait, vagy a Diderot életéből készült A szabadgondolkodót a hazai mozikban is láthatta.
A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója.
Jegyár: elővételben 3200 Ft, az előadás napján 3700 Ft.
Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és www.ihrendezvenykozpont.hu valamint az előadás előtt egy órával a helyszínen.

Ossza meg ismerőseivel!