Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Tánc a Hargitától a Homokhátságig

Futó Dobó Lovaspark

Mórahalom, Futó Dobó Lovaspark 55-ös számú főút 19 kilométerkő

Időpont:   –

 

upload/program/249/24849/lead_270w.jpg


Boka Gábor: ,,Puszta Csárda, avagy a vasúti sínek a végtelenben összefutnak"
A Fonó Néptáncegyüttes 2017-ben ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját. Ez alkalomból álmodta színpadra Boka Gábor a ,,Puszta Csárda, avagy a vasúti sínek a végtelenben összefutnak" című táncszínházát.  A történet az 1860-as évek végi Szeged környéki betyárvilág miliőjét eleveníti fel a maga modoros romantikájával. A Pusztacsárda, mint a korabeli közösségi tér, ahol vagyon és tudás egyaránt gazdát cserél, ahol mindenki saját boldogulását és boldogságát keresi, és ahol mindenki Rózsa Sándor.
szabadulására vár.Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes: ,,Hegyen innen-hegyen túl"

A Hegyen innen - hegyen túl egy erős folklórműsor.  Bár csak két térben és jellegzetességeiben közeli tájegység anyagát mutatja be,  azt sem merítheti ki teljesen a még élvezhető időtartam kereteibe szorítva. A Kárpát-medence sok együttesének műsorában jelennek meg csíki és gyimesi táncok, de szerénytelenség nélkül állíthatjuk,  hogy a Hargita Együttes a leginkább elhivatott bemutatásukra,  táncosai azok, akik a leghitelesebben tudják előadni.
Magabiztosan, őszintén, belülről fakadóan mozognak, sallangmentesen, hiszen sajátjuk. Többségük beleszületett, ebből a környezetből cseperedett, nőtt fel, a vérében van. Érzi, átérzi, mert részt vett a közösség életének minden rezdülésében.

Jegyek kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a mórahalmi és szegedi Tourinform Irodában, online www.lovaszinhaz.morahalom.hu

 

Ossza meg ismerőseivel!