Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

Toselli Kvartett, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Ludányi Endre nagybőgőművész hangversenye

SZTE Rektori Hivatal, Díszterem

Szeged, Dugonics tér 13.

Időpont:  2019. 04. 30. – 2019. 04. 30. 19:00

A belépés díjtalan!

Műsor:

Dvořak: G-dúr kvintett op. 77
Brahms: f-moll zongoraötös op. 34
A TOSELLI KVARTETTet (Németország) 2010-ben alapították. Repertoárjuk széles körű, a könnyedebb hangvételű kávéházi zenétől a klasszikus kvartettekig mindent felölel. Németország szerte koncerteznek, fesztiválok meghívott fellépői. Tagjai: Anna Fuhrländer az LFZF Szegedi Konzervatóriumában szerzett diplomát Masopust Péter növendékeként. A Weiner Kamarazenekar tagja és a Szegedi Nemzeti Színház Zenekarának koncertmestere volt.

2004-től a Bad Füssingi Kamarazenekar művészeti vezetője. Michaela Reichl a Nürnbergi Mesterdalnokok Konzervatóriumban diplomázott, majd a Zeneakadémián Perényi Eszternél, Pozsonyban Jozef
Kopelmannál tanult. 1995 óta tagja a Bajor Kamarazenekarnak és a Bad Füssingi Kamarazenekar művészeti vezető helyettese. Anne Beck felsőfokú brácsa tanulmányait a Nürnbergi Mesterdalnokok Konzervatóriumban, Bécsben és Münchenben végezte.

1992 óta a Passaui és a Regensburgi Filharmonikus Zenekarok tagja. 2009-ig hegedűt és mélyhegedűt oktatott a Passaui Városi Zeneiskolában majd állandó tagjává vált a Bad Füssingi Kamarazenekarnak. Hohl Zsuzsanna középfokú tanulmányait Velez Alekszandránál, felsőfokút Sin Katalinnál végezte az SZTE Zeneművészeti Karán. Tanulmányai során számos kamarazenei formációban dolgozott, első zenekari tapasztalatai pedig az SZTE ZMK Vonós Kamarazenekarához kötődnek. 2015 óta tagja a Bad Füssingi Kamarazenekarnak.

Császár Zsuzsanna felsőfokú zongora tanulmányait Szegeden, Würzburg Zeneművészeti Főiskoláján és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. 2008-ban doktorált (DLA). Nemzetközi- és országos versenyek résztvevője és díjazottja volt. 2011-ben Artisjus-díjat kapott. Szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen koncertezik és mesterkurzusokat tart belföldön és külföldön egyaránt. Az SZTE Zeneművészeti Karán oktat.
Ludányi Endre közép- és felsőfokú nagybőgő képzését Szegeden folytatta Vadász Ilona osztályában.

A művésztanári diploma megszerzése után a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagja lett, ahol 2004-ben az ,,Év zenészének" választották, 2011-től szólamvezető. Szólista, kamara- és zenekari művészként Európa szerte fellép. Az SZTE Zeneművészeti Karának és Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziumának nagybőgő tanára. Szólista, kamara- és zenekari művészként Európa szerte fellép.

 

Ossza meg ismerőseivel!