Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Szegedi és Csongrád megyei programok

V. Nemzetközi Söröm

Dugonics tér - Szeged

Szeged, Dugonics tér

Időpont:  2019. 07. 12. – 2019. 07. 14.

Iszunk egy sört a Dugonics téren?

A Tisza Expo Zrt. szervezésében, 2019. nyarán ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Dugonics téren, a Nemzetközi Söröm fesztivál, ahol magyar- és külföldi sörfőzdék is megjelennek és bemutatják az érdeklődők számára sörkülönlegességeiket.

Felkutatjuk az ország számos kis sörfőzdéjét is, hogy megmutassuk, a sztereotípiák ellenére a magyarok nem csak borokat, hanem remek söröket is tudnak készíteni. A három napos rendezvény során olyan kézműves sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg a fesztiválra kilátogatók, amelyeket csak nagyon ritka esetekben találnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken.

Garantáljuk, hogy még azok is találnak kedvükre való íz világot, akik ezelőtt elzárkóztak a sörfogyasztás minden formájától. A jó hangulatról azonban nem csak a finom italok, ízletes ételek, hanem az igényes és lendületes zenei programok, valamint a változatos ügyességi játékok is gondoskodnak. Ne feledd... társaságban finomabb, hozd el a barátaidat is!

Mindhárom napon a tematikához megfelelően szeretnénk bemutatni a sörkultúrát. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektetünk a sörgasztronómiára és különlegességekre, valamint a hozzájuk megfelelően párosított ételekre. Továbbá bemutatjuk a minőségi sörkészítés kultúráját és a hazai illetve a nemzetközi sörök íz világait. Célunk, hogy a sörkedvelőkkel megismertessük a kisiparos sörfőzdéket és azokat a sörfőzőket, akik termékeit még csak elvétve találjuk meg a hipermarketek polcain.

 

upload/program/201/20014/lead_270w.jpg

 

-július 12-én - Hawaii nap: Egzotikus ízek a sörök világában ma már nem elképzelhetetlen: ananász-lime, banán, kiwi, citrom és mangó söröket kóstolhattok. Bátrabbak csípőjük ringatásával elsajátíthatják a Hula tánc alapjait. A virágfüzért és a fűszoknyád otthon ne felejtsd!

 

-július 13-án - Székely nap: Határon túli magyarság hagyományainak bemutatása, zenés és táncos programokkal, kézműves bemutatókkal, remek székely ízekkel és a közkedvelt Csíki sörrel. ,,Összetartozunk!"

 

-július 14-én - Görög nap: A kultúra bölcsője - gazdag hagyományok országa, amihez elengedhetetlen a tánc és az élettel teli zene. A ,,bouzouki" felcsendülése után, senki nem marad ülve!

Ossza meg ismerőseivel!