Hallgassa élőben!

Dr. Ladóczki Mária: Hola Espana!

Helyszín Szeged, Felső Tisza-Part 2
"Napfény, olívabogyó, siesta, feria, flamenco, paella, churros, tengerpart és még sok minden más. Spanyolország már nagyon régóta az egyik kedvenc országom. Imádom. Mindig olyan, mintha haza mennék.

Itt éltem külföldön először, és itt tanultam meg spanyolul. Andalúziában a spanyol nyelv déli változatát beszélik, amely a kiejtésére nézve különbözik a standard spanyoltól. Nagyon gyorsan beszélnek, több hangot nem, vagy nem úgy ejtenek ki, mint ahogy a művelt köznyelvben. Nagyon nagy hatással volt ez az ország az életemre, minden évben szívesen elmennék. Szeretettel várom a kedves érdeklődőket, lesz szó gasztronómiáról, hagyományokról, szokásokról, élményekről.”

Udvardy Panna továbbjutott a kolozsvári tenisztorna selejtezőjében
Az első helyen kiemelt Udvardy Panna bejutott a selejtező második fordulójába a kolozsvári 235 ezer dollár (71,7 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.
A török hatóságok őrizetbe vettek egy embert, akit erdőtüzet okozó gyújtogatással gyanúsítanak
A törökországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma közben hatra emelkedett.
Holtan találtak rá a 4 éves kisfiúra a játékai között
A nagymama még az ágyába fektette le az unokáját, de reggelre már nem találta.
Közel 5 ezer elektromos kerékpár megvásárlását segítette eddig a klímavédelmi akcióterv
Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között.
Generációkat és közösségeket köt össze a Bökényi Művészeti Napok - Fotók
Gyökeret vert a bökényi városrész kétnapos kulturális rendezvénye: idén második alkalommal rendezték meg a tavaly indult Bökényi Művészeti Napokat. A rendezvény idén nagyobb téren és bővebb programkínálattal várta az érdeklődőket.
Kidőlt fák, leszakadt ágak a megyében
A katasztrófavédelem információi szerint Csongrád-Csanád megyében is dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán.