Hallgassa élőben!

Költészet Napja az Agórában

Helyszín Szeged, Kálvária sgt. 23.
A Szegedi Közéleti Kávéház és a a Szent-Györgyi Albert Agóra közös rendezvénye.

Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ez alkalomból a Szegedi Közéleti Kávéház és a a Szent-Györgyi Albert Agóra meginvitálja Önt is, hogy szavalja el kedvenc versét.
Az Agórában várjuk azokat a felnőtteket, valamint felső tagozatos és középiskolás fiatalokat, akik szívesen felolvassák, vagy elszavalják az általuk választott költeményt.

Idén évfordulós és/vagy Szeged városához köthető költők verseit várjuk! Például: Pilinszky János (születésének 100. és halálának 40. évfordulója), Romhányi József (születésének 100. évfordulója), Kiss József (halálának 100. évfordulója), Babits Mihály (halála 80. évfordulója), Reményik Sándor (halála 80. évfordulója), Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós, Baka István, Petri Csathó Ferenc, Kollár Árpád, Gimesi Dóra, Simai Mihály, Nagy Bandó András, Grecsó Krisztián, Darvasi László… stb.

A jelentkezéshez kérjük, töltse ki a következő regisztrációs űrlapot április 5-ig:
https://forms.gle/ASzBA1ZyMxFKCwgu7

Amennyiben a járványhelyzet megengedi, az udvaron megtartjuk a rendezvényt április 9-én, pénteken 14 órától. A programot a jelentkezők létszámához és igényeihez igyekszünk igazítani.
Abban az esetben viszont, ha a korlátozások nem teszik ezt lehetővé, előzetes időpont-egyeztetés után, egyenként várjuk a szavalni vágyókat az Agóra stúdiójába, ahol felvételt készítünk a produkcióról. A felvételt április 8-9-én 9 és 17 óra között tudjuk elkészíteni. A felvételekből született összeállítás pedig megtekinthető lesz online fórumainkon (honlap, YouTube, Facebook).

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk!

Varga Emese
[email protected]
+36(70)213-7308

 

És végül egy meglepetés a Költészet napjára az Argentus Hangműhely jóvoltából:

Orbán György: Mint mellékdal
szöveg: József Attila: Tószunnyadó
előadó: Argenteus Hangműhely
műv. vez.: Kovács Gábor

Letölthető állományok:

Toszunnyado.flac

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
A katari pénz szaga
A katari szponzoráció gazdasági szempontból létfontosságú a klub számára, de a deklarált elveknek: a toleranciának, a tiszteletnek és a nyitottságnak ellentmondanak.
A balliberális sajtó egyenlete: 1 CNN interjú = 3 kérdés = 3 hamis állítás (videó)
Szijjártó Péter ismét a CNN vendége volt, ahol a már megszokott menetrend szerint zajlott az interjú.
Barbados elszakadt a brit koronától és köztársasággá vált
A fővárosban, Bridgetownban helyi idő szerint hétfő reggel ünnepélyes ceremónia keretében feleskették az új köztársaság első elnökét, a 72 éves Dame Sandra Masont, aki 2018 óta az ország főkormányzója, vagyis a korábbi államfő, az angol királynő képviselője volt az országban.
Kedden napos időre van kilátás
Délutántól várható csapadék az ország egyes részein.
Megnyílt a Cipősdoboz vár, elindult a gyűjtés
Idén 18. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált.
2021.11.30. + melléklet