Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Regényújság

Regényújság
12.13. 06:00 #regényújság
Idegenek találkoznak

Idegenek találkoznak

Talán nincs is szebb sorsszerűség a világon, mint amikor teljesen idegen embereket sodor egymás mellé az élet. Olyan férfiakat és nőket, fiúkat és lányokat, fiatalokat és időseket, akik sosem gondolnák, hogy ezek a találkozások egész további életükre kihatással lesznek. Mert megváltoztatják egymást, véglegesen. Bárkivel, bármikor, bárhol megtörténhet ez a csoda, de ha megélni mégsem tudjuk, íme öt olyan könyv, amely ilyen helyzeteket állít szereplői elé.

12.04. 18:00 #regényújság
A herceg csókja nem is a kezdet, nem is a vég

A herceg csókja nem is a kezdet, nem is a vég

Szederkényi Olga újságíró-szerkesztőt mindig is foglalkoztatta, mi történik a mesehősökkel a csók, a megmenekülés, a kibogozott bonyodalmak és beteljesült álmok után. 16 felnőtteknek íródott novella tárja most egy kötetben elénk: a ,,vége" felirat önmagában képlékeny szó. A női főhősök nem biztos, hogy boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Az élet ennél kacifántosabb - emlékeztet az antológia, amelynek ötletgazdájával, szerkesztőjével beszélgettünk.

12.04. 06:00 #regényújság
Hangolódjunk karácsonyra!

Hangolódjunk karácsonyra!

Elérkezett a december - az a hónap, ami talán nem is szól másról, mint az ünnepi készülődésről. Miközben az ember azon gondolkodik, mivel lephetné meg szeretteit, mi legyen az ünnepi menü és hogyan dekorálja idén a fát vagy a lakást, esténként jól esik olyan témájú könyvvel ágyba bújnia, mely témájában is a szeretet ünnepét dolgozza fel, a kedves történettel pedig a lelkét is ünneplőbe öltöztetheti. Ilyen regények szerepelnek mostani összeállításomban, melyek közül bármelyiket jó szívvel ajánlom egy bekuckózós decemberi estére.