Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Rossz versek

Rossz versek
Időutazás a főszereplő lelkén keresztül Magyarország elmúlt három évtizedébe.

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján lesz a Reisz Gábor által rendezett ROSSZ VERSEK című film világpremierje. A VAN-nal berobbant csapat új filmjét meghívták a tallinni filmfesztivál versenyprogramjába, a világpremier november 23-án lesz az alkotók jelenlétében.
A Filmalap támogatással készült ROSSZ VERSEK december végén indul a hazai mozikban.
 
November 16-án kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi filmfesztiválja Tallinnban. A „Fekete éjszakák" címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával" minősített 15 filmfesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt. Az idei versenyprogramot, melynek fődíja a Tallinn Grand Prix, magyar alkotás gazdagítja.
 

Jó volna újra gyereknek lenni, és nem egy csirkemellfilé-reklámot rendezni, és nyavalyogni azon, hogy Anna miért hagyott el. Régen minden egyszerű volt és tiszta. Vajon folyamatosan múlik el minden vagy egyik pillanatról a másikra… ?" - mondta Reisz Gábor, aki a Rossz versek főszereplője is egyben. 

 Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében foglalkozik a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk.
 
Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk

Reisz Gábor első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a nemzetközi filmfesztiválok. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön. A Rossz versek-et 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.
 
A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Cirko Film forgalmazásában.
 

Rövidített szereplő- és stáblista

Reisz Gábor (Merthner Tamás), Nagy Katica (Csák Anna, Tamás barátnője), Takács Katalin (Tamás édesanyja), Kovács Zsolt (Tamás édesapja), Zayzon Zsolt (Tamás bátyja), Seres Donát (Tamás fiatalabb énje), Prukner Mátyás (Tamás fiatalabb énje), Prukner Barna (Tamás fiatalabb énje), Monori Lili (Vali, Tamás nagynénje), Niels Schneider (Henri, Anna barátja)
Producer: Berkes Júlia, Koproducer: Estelle Robin You, Rendező-forgatókönyvíró: Reisz Gábor, Operatőr: Bálint Dániel és Becsey Kristóf, Vágó: Tálas Zsófia, Hangmérnök: Lukács Péter Benjámin és Székely Tamás, Zeneszerző: VAN Filmzenekar, Gyártásvezető: Nemes-Jeles Veronika, Jelmeztervező: Keszei Borbála, Látványtervező: Tasnádi Zsófia, Sminkes: Néma Orsolya
 
Rossz versek: https://www.facebook.com/rosszversek
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örül, hogy nem csigának született

Örül, hogy nem csigának született
Tudod folytatni a versikét? Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára.... Tovább olvasom