Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Stella és a titok

Stella és a titok
Magdolna svéd hercegnő az emberi jogokkal foglalkozó gyermekkönyvet írt, amely a királyi palota és a Bonnier Carlsen kiadó közleménye szerint júniusban jelenik meg.
A Stella och hemligheten (Stella és a titok) című könyvet a szerzők az általános iskolásoknak és szüleiknek ajánlják.

 A 36 éves hercegnőt, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné legfiatalabb, harmadik gyermekét régóta foglalkoztatják a gyermekek jogai. A hercegnő Instagramján jelentette be, hogy egy olyan könyv társszerzője lesz, amely megmutatja a gyermekeknek, „milyen fontos, hogy kiálljanak magukért és elmondják valakinek, ha olyasmit tapasztalnak, amit nem tartanak helyesnek". 

Magdolna a Szilvia királyné által alapított World Childhood Foundation közhasznú szervezetnek dolgozik.

A Stella och hemligheten (Stella és a titok) című könyvet a szerzők az általános iskolásoknak és szüleiknek ajánlják. Az eredeti ötlet a hercegnőtől és legközvetlenebb munkatársától, Karini Gustafson-Teixeirától származik, a könyv megírásában az újságíró Marie Oskarsson volt a hercegnő segítségére. A kötet illusztrációit Stina Lovkvist készíti el.

 Az alapítvány, amelynek elsődleges célja annak megakadályozása, hogy a gyerekek bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozatává váljanak, idén ünnepli létrehozásának 20. évfordulóját.
 
XVI. Károly Gusztáv svéd király, Magdolna hercegnő és Szilvia királyné a Nobel-díjak átadási ünnepségén a stockholmi hangversenyteremben. (MTI/EPA/ANDERS WIKLAND )

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A maffiózók bármit megtehettek, magyar kínzott magyart

A maffiózók bármit megtehettek, magyar kínzott magyart
A kilencvenes években Dunaszerdahely maga volt a pokol. A várost egy klán irányította. Gyilkosságok,… Tovább olvasom