Hallgassa élőben!

Szentes és környéke

A Szentes itthon, a Szeged idegenben játszik / 1 napja
Munkatársunktól
A 18. forduló mérkőzéseivel zárul a női vízilabda OB I. alapszakasza, amelyben a Szeged SZTE ma 11 órakor Dunaújvárosban ugrik medencébe, míg a Hungerit-Szentesi VK 16 órától a III. kerületi TVE-t látja vendégül.
2 napja
A város nehezebb anyagi helyzete ellenére is kitart a hagyományok mellett, így ebben az évben is facsemetékkel köszöntötték a legutóbbi fél évben született babákat és szüleiket. A családok mellett idén az iskolásokra is gondoltak, ők a ballagó diákok emlékfáját vehették át.
2 napja
A Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közül ketten is kerek évfordulót ünnepelhettek: Mihály Gábor tűzoltó főtörzsőrmester és Juhász László tűzoltó főtörzsőrmester is húsz éve vették fel életük első szolgálatát.
Szemetet szedtek a szegvári önkéntesek / 3 napja
T. Sz.
Negyven zsák szemetet szedett össze két és fél kilométeren, három óra alatt egy önkéntes csapat a kórógyszentgyörgyi Szegvár táblától a település központi Coop üzletéig haladva a közelmúltban.
Szent András volt eredetileg a szentesi Szent Anna-templom
Kalandos története van a város legkorábban említett középületének: először Szent András apostol tiszteletére szentelték fel, majd a református hívek használták, végül visszakerült a katolikus egyházhoz, és Szent Annának ajánlották. A városképileg is meghatározó épület Szentes ékessége, ugyanakkor napjainkban már komoly külső és belső felújításra szorulna.
Galgóczi: jól halad az oltási program
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja szinte minden vizsgálati ponton stagnál a szennyvízben
„Maradj ember a volán mögött is!” címmel indul közlekedésbiztonsági kampány (videó)
Michelisz Norbert, Talmácsi Gábor és Szujó Zoltán is csatlakozott a kampányhoz.
Hogyan kerül a mesterséges intelligencia a pénzügyeinkbe?
A trend a hazai startupok körében is felfelé ívelő pályán mozog, melyet számos ígéretes, világszinten is élenjáró eredmény igazol.
Az 5. helyen zárta az alapszakaszt a Hungerit-Szentesi VK
A pályaelőny volt a tétje a Hungerit-Szentesi VK és a III. kerületi TVE csatájának a női vízilabda OB I. utolsó, 18. fordulójában. Ötgólos előnye után kiengedett, de 9–7-re nyert a Szentes, így szombaton 16 órakor itthon kezdheti meg az 5–6. pozícióért a helyosztót most legyőzött ellenfelével szemben.
Fátyolüveg-technikával készült tárgyakból nyílt kiállítás
A tárlat az esztétikai élmény mellett ízelítőt ad az 1970-es évek retró érzéséből.